King Oyster Mushrooms: Your autumn tasty superfood

Ριζότο με king oyster μανιτάρια και μία συσκευασία King Oyster mushrooms by mushroomsart

Αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια: Αν αγαπάς τα μανιτάρια, τα King Oyster θα τα λατρέψεις!

Τα πλευρώτους του ερυγγίου aka King Oyster Mushrooms ή βασιλομανίταρα, διαφέρουν από τα υπόλοιπα -πιο εμπορικά- μανιτάρια πλευρώτους γιατί έχουν ανώτερη, umami* γεύση, τρυφερή σάρκα & μεστή υφή, έντονα αρώματα. Η υφή τους, όταν μαγειρευτούν και μαλακώσουν, θυμίζει όστρακο. Από εκεί παίρνουν και το όνομα, oyster. Γι’αυτό και θεωρούνται το καλύτερο υποκατάστατο για όποιον έχει αλλεργία στα οστρακοειδή.

Αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια: Δεν είναι απλά μανιτάρια, είναι superfood!

  1. Είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης (3g ανά 100g μανιταριών), η οποία ποιοτικά συναγωνίζεται τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες & τα λίπη! Επιπλέον περιέχει γενναιόδωρες ποσότητες θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες (Α, C, D, Ε), υδατάνθρακες και φυτικές ίνες (1g ανά 100g μανιταριών). Ακόμη, είναι πλούσια σε μέταλλα & ιχνοστοιχεία και ελάχιστες θερμίδες (22kcal ανά 100g μανιταριών) Super info! Τα King Oyster Mushrooms είναι εξαιρετική μη ζωική πηγή βιταμίνης D. Επιπλέον, έρευνες αποδεικνύουν ότι χάρη στην έκθεσή τους σε υπεριώδες φως πριν τη συγκομιδή αυξάνεται η ποσότητα της βιταμίνης (κάποιες φορές η αύξηση φτάνει το 50%).
  2. Έχουν αντιοξειδωτική δράση η οποία οφείλεται στις πολυφαινόλες καθώς και στο σελήνιο & τις βιταμίνες Α, Ε, C που περιέχουν. Μεταξύ άλλων, περιέχουν το αμινοξύ εργοθειονεϊνη που χαρακτηρίζεται από αντικαρκινικές ιδιότητες.
  3. Συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερίνης & σακχάρου καθώς περιέχουν στατίνες, πιο συγκεκριμένα τη λοβαστατίνη, που περιορίζει τη χοληστερίνη στο αίμα. Ακόμα, ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης, σύμφωνα με έρευνα του Richard Sullivan.
  4. Βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η μεγάλη περιεκτικότητα των King Oyster Mushrooms σε β-γλυκάνες συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού. Η κατανάλωσή τους αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης & μειώνει την ανάπτυξη των νεοπλασμάτων, όπως αποδεικνύουν πρόσφατες μελέτες.
  5. Βελτιώνουν την υγεία του γαστρεντερικού. Η κατανάλωση King Oyster Mushrooms, χάρη στους πολυσακχαρίτες που περιέχουν, αυξάνει τα ευεργετικά βακτήρια (προβιοτικά) του εντέρου παράγοντας ωφέλιμους μεταβολιτές. Πιο συγκεκριμένα, έχει αποδειχθεί ότι οι πολυσακχαρίτες των μανιταριών διεγείρουν την ανάπτυξη των υγιών βακτηρίων στο έντερο καθώς είναι οι μόνοι πολυσακχαρίτες που δε διασπώνται από το οξύ του στομάχου.

Αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια: 3 εύκολοι τρόποι να τα βάλεις στη διατροφή σου

Ριζότο με αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
Τι ταιριάζει με τα πιο νόστιμα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια; Μα φυσικά το ρύζι! Κλασική συνταγή, με τα πιο healthy ελληνικά μανιτάρια! Δες τη συνταγή εδώ!

Κριθαρότο με αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
Εξελίξαμε το ριζότο & το κάναμε κριθαρότο! Το αγαπημένο ζυμαρικό σε μία υπέροχη εκδοχή με αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια. Δες τη συνταγή εδώ!

Πέννες με αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
Η πιο εύκολη & νόστιμη συνταγή με πέννες & τα γευστικά & θρεπτικά αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια! Δες τη συνταγή εδώ!

Άσε τα αποξηραμένα King Oyster Mushrooms μας να σε συνεπάρουν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι!

 

 

* Προέρχεται από τις ιαπωνικές λέξεις umai (うまい) που μεταφράζεται ως “υπέροχη” και mi (味), δηλαδή “γεύση”. Ουσιαστικά, είναι η πέμπτη γεύση. Καθιερώθηκε από τον Ιάπωνα χημικό Dr. Kikunae Ikeda. Περιγράφει τη γεύση μετά το ξινό, το γλυκό, το πικρό και το αλμυρό. Έχει συνδεθεί με την ουσία της νοστιμιάς, τη μέγιστη απόλαυση και τη γευστική πληρότητα.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης