5 τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Πίτα με αυγό, αβοκάντο, Σπιρουλίνα flakes σε ξύλινη βάση

Μήπως δεν έχεις και την καλύτερη διάθεση λόγω καιρού; Έχουμε τη λύση για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου με την καλύτερη διάθεση!

5 καλύτερες τροφές για τέλεια διάθεση!

  1. Μαύρη σοκολάτα: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει σημαντική ποσότητα τρυπτοφάνης και αντιοξειδωτικών συστατικών και αυξάνει την έκκριση της σεροτονίνης. Πάρε την ποσότητα σοκολάτας που χρειάζεσαι μαζί με πλήθος θρεπτικών συστατικών με το γευστικότερο σνακ! Μπάρες δημητριακών με μέλι και Σπιρουλίνα flakes. Δες τη συνταγή εδώ!
  2. Σολομός: Είναι πλούσιος σε Ω-3 και Ω-6 πλιπαρά οξέα, χάρη στα οποία απομακρύνονται οι τοξίνες από τον οργανισμό με αποτέλεσμα την προστασία των κυττάρων από τις αρνητικές συνέπειες των ελεύθερων ριζών και αυξάνονται τα επίπεδα της σεροτονίνης. Φτιάξε το ιδανικό μικρογεύμα για τη δουλειά: τακος με καπνιστό σολομό και Σπιρουλίνα flakes! Δες τη συνταγή εδώ!
  3. Αυγά: Περιέχουν σημαντικές ποσότητες πρωτεΐνης και τρυπτοφάνης, οι οποίες με τη βοήθεια των βιταμινών Β μετατρέπονται σε σεροτονίνη. Ξεκίνα τη μέρα σου με ομελέτα με σπανάκι και Σπιρουλίνα flakes. Δες τη συνταγή εδώ!
  4. Ξηροί καρποί: Περιέχουν απαραίτητα Ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης. Επιπλέον, το μαγνήσιο που περιέχουν συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης.
  5. Αβοκάντο: Περιέχει σημαντικές ποσότητες τρυπτοφάνης, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη C που περιορίζουν τα επίπεδα του άγχους και του στρες.
  6. Σπιρουλίνα: Η Spiroulina PLATENSIS είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το μαγνήσιο, το οποίο μειώνει την έκκριση της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, χαρίζοντάς μας ευεξία και βοηθώντας μας στη μυϊκή χαλάρωση . Επιπλέον, η Spiroulina PLATENSIS διαθέτει αυξημένη αντιοξειδωτική δράση χάρη στα καροτενοειδή και στη βιταμίνη Ε, που περιορίζουν την οξείδωση των ελευθέρων ριζών στις κυτταρικές μεμβράνες.

#more info: Γιατί αυτές οι τροφές μας φτιάχνουν τη διάθεση;
Γιατί όλες περιέχουν είτε σεροτονίνη είτε τρυπτοφάνη! Η σεροτονίνη είναι μία πρωτεΐνη-ορμόνη του εγκεφάλου, που σχηματίζεται από το αμινοξύ τρυπτοφάνη. Είναι γνωστή ως ‘η ορμόνη της χαράς’, καθώς ρυθμίζει τη διάθεση και χαρίζει αίσθημα ευεξίας. Η τρυπτοφάνη δεν παράγεται ενδογενώς αλλά προσλαμβάνεται μέσω της διατροφής.

 

Χαρίστε στον εαυτό σας υγεία και ανεβασμένη διάθεση επιλέγοντας τις κατάλληλες τροφές!

Προτεινόμενα προϊόντα:

5 τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης