Η συμβολή της Spiroulina PLATENSIS στην πρόληψη & νοσηλεία από COVID-19

Ιατρός σε ένα εργαστήριο μελετά ένα υγρό σε δοκιμαστικό σωλήνα

Η συμβολή της Spiroulina PLATENSIS στην πρόληψη & νοσηλεία από COVID-19 αναδεικνύεται και πάλι! Αυτό αποδεικνύει η πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Παθολογίας του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης από τους Δρ. Ηλία Ε. Μαζοκοπάκη & Δρ. Μαρία Γ. Παπαδομανωλάκη & δημοσιεύθηκε στο European Journal of Medical and Health Sciences [2022; 4(3), 82-83].59 Η ιατρική κοινότητα δεν επαναπαύεται & συνεχίζει τη μάχη για τη γνώση.

Η μελέτη

Ιστορικό & Στόχοι: Η σπιρουλίνα αποτελεί υπερτροφή με υψηλή θρεπτική αξία και πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες (π.χ. αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, υπολιπιδαιμικές, αντιυπερτασικές, αντιδιαβητικές, αιμοποιητικές, αντικαρκινικές, αντιασθματικές, αντιμικροβιακές, αντιϊικές, κ.λπ.). Χάρη σε αυτές τις θετικές επιδράσεις η Spiroulina PLATENSIS αξιοποιείται τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Σκοπός αυτής της μελέτης ήταν να διερευνηθεί ο ρόλος του συμπληρώματος σπιρουλίνας στην πρόληψη της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) και στη νοσηλεία.

Μέθοδοι: Μελετήθηκε η κατάσταση της υγείας σε 186 Ελλήνων (διάμεση ηλικία: 47, εύρος: 30-60 έτη), μη εμβολιασμένων κατά του COVID-19, για 6 μήνες. Μεταξύ αυτών, 102 μη εμβολιασμένα άτομα έλαβαν από το στόμα 6g σπιρουλίνα (Arthrospira platensis) καθημερινά για 6 μήνες. Τα ανθρωπομετρικά χαρακτηριστικά (ύψος, βάρος, δείκτης μάζας σώματος / ΔΜΣ), συστολική και διαστολική αρτηριακή πίεση, πλήρης αιματολογική εξέταση και βιοχημικές αξιολογήσεις, καταγράφηκαν και μετρήθηκαν πριν από τη λήψη Σπιρουλίνας.

Τα αποτελέσματα
Από τα 102 μη εμβολιασμένα άτομα που έλαβαν σπιρουλίνα, μόνο 14 (13,7%) προσβλήθηκαν από SARS-CoV2 (επιβεβαιωμένη παραλλαγή Delta) με ήπια συμπτώματα και 2 (1,9%) χρειάστηκαν νοσηλεία λόγω οξείας ιογενούς γαστρεντερίτιδας. Αντίθετα, μεταξύ των 84 μη εμβολιασμένων ατόμων που δεν έλαβαν Σπιρουλίνα, 62 (73,8%) προσβλήθηκαν από SARS-CoV2 (επιβεβαιωμένη παραλλαγή Delta) με ήπια συμπτώματα και 17 (20,2%) χρειάστηκαν νοσηλεία. Κανένας από τους νοσηλευόμενους δεν πέθανε.

Τα Συμπεράσματα
Η κατανάλωση 6g Spiroulina PLATENSIS ημερησίως μπορεί να συμβάλλει στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού-2019, αποτρέποντας σημαντικά την εμφάνιση της νόσου (COVID-19) και μειώνοντας την ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομεία.

Τα προϊόντα Spiroulina PLATENSIS που χρησιμοποιήθηκαν στην έρευνα είναι: Spiroulina PLATENSIS Ταμπλέτες Χωρίς Ιώδιο & Spiroulina PLATENSIS Σκόνη Χωρίς Ιώδιο.

 

 

 

Δείτε ολόκληρη την κλινική μελέτη εδώ.

Spiroulina PLATENSIS: Αποδεδειγμένη ευεργετική δράση έναντι του COVID-19.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης