Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

Πρωινό μπολ με γιαούρτι, νιφάδες βρώμης, αμύγδαλα & σπιρουλίνα flakes

Η πρωτεΐνη είναι το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό. Μάθε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνεις καθημερινά για να είσαι full protein!

Spiroulina PLATENSIS: Είναι τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης, φτάνοντας το 55-70% του βάρους της! Επίλεξε ανάμεσα σε Σπιρουλινα flakes ή Spiroulina PLATENSIS Σε Σκόνη και πρόσθεσέ τη στα γεύματά του για high protein εμπειρία! Δες συνταγές εδώ!

Μανιτάρια King Oyster: Είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, η οποία ποιοτικά συναγωνίζεται τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς, όμως, τις τοξίνες & τα λίπη. Προτίμησε τα ελληνικά King Oyster μανιτάρια από τη Mushrooms’ Art. Τα βρίσκεις εδώ!

Νιφάδες βρόμης: Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες & φυτικές ίνες. Μισό φλιτζάνι βρόμης, φρούτα, ξηροί καρποί & μία κουταλιά Σπιρουλίνα flakes αποτελούν το ιδανικό πρωτεϊνούχο πρωινό.

Αμύγδαλα: Είναι το τέλειο σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, αφού μεταξύ των ιχνοστοιχείων & των βιταμινών που περιέχουν, ξεχωρίζουν & για τα υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης.

Γιαούρτι: Το all time classic ελληνικό γιαούρτι έχει πολύ υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης (κυρίως καζεΐνη) αλλά είναι φτωχό σε υδατάνθρακες. Μην ξεχνάς, να προσθέτεις & 1 κουταλιά Σπιρουλίνα flakes!

More about protein!

Πόση πρωτεΐνη είναι απαραίτητη ημερησίως;
Η ελάχιστη ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας είναι 0,83g ανά kg σωματικού βάρους την ημέρα. Για παράδειγμα: Ένας άντρας ή μια γυναίκα που ζυγίζει 75kg θα πρέπει να λαμβάνει 62.25g πρωτεΐνης (0,83 x 75). Ωστόσο, αυτή η ποσότητα είναι ενδεικτική καθώς όσο μεγαλύτερες είναι οι απαιτήσεις τόσο περισσότερη πρωτεΐνη έχουμε ανάγκη. Επιπλέον, σημαντικοί παράγοντες είναι το φύλο και η ηλικία.

Σε περιπτώσεις συστηματικής προπόνησης, η ποσότητα μεταβάλλεται καθώς η ιδανική ποσότητα πρωτεΐνης ημερησίως για την οικοδόμηση & τη συντήρηση των μυών είναι περίπου 0,75g πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

* Η ελάχιστη ποσότητα σε περίπτωση που δεν έχετε αυξημένες ενεργειακές ανάγκες είναι περίπου 0,5g πρωτεΐνης ανά κιλό υγιούς σωματικού βάρους.

Γιατί η πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντική;

  • σχηματίζει τα ένζυμα που είναι απαραίτητα για την απελευθέρωση ενέργειας
  • είναι βασική ουσία που χρειάζεται το σώμα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων
  • συμβάλλει στην πέψη και στην παραγωγή αντισωμάτων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις
  • χρησιμοποιείται για την ενδυνάμωση των μυών και την υποστήριξη των μαλλιών και του δέρματος.

Για φουλ πρωτεΐνη, πάρε Spiroulina PLATENSIS… φυσικά!

 

Προτεινόμενα προϊόντα:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης