Μάθε τι να τρως για ένα ανοσοποιητικό… “τούρμπο”!

Σκεύος με πράσινη σαλάτα, σπόρους ροδιού και Σπιρουλίνα flakes

Οι εξελίξεις για τον Κορωνοϊό τρέχουν…

Κι εσύ μένεις θεατής (μέσα στο σπίτι φυσικά!) διερωτώμενος:

“Πώς να το αντιμετωπίσω;”

Αφού πρώτα σεβαστούμε κάθε οδηγία των ειδικών, ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δώσουμε στη διατροφή!

Ανοσοποιητικό και κορωνοϊός: 1-0
Η εμφάνισε του ιού ήρθε για να μας θυμίσει τον ρόλο του ανοσοποιητικού συστήματος και την σημασία της διατήρησής του σε άριστη κατάσταση για την αντιμετώπιση τέτοιων ιογενών επιθέσεων.

Το ανοσοποιητικό σύστημα προστατεύει από τις επιδράσεις των αντιγόνων και συμβάλλει στην άμυνα του οργανισμού.

Η σωστή διατροφή και πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών το καθιστούν ενεργό και χρήσιμο στην θωράκιση του οργανισμού καθώς και στην αντιμετώπιση διαφόρων λοιμώξεων.

Βέβαια, πρέπει να τονίζουμε ότι ειδική διατροφή για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ιού δεν υπάρχει.

Υπάρχει, όμως, διατροφή κατάλληλη για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και κατ΄ επέκταση της υγείας.

Αυτή περιλαμβάνει πολλές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, νερό, αντιοξειδωτικά συστατικά και την αποφυγή επεξεργασμένων τροφίμων πλούσιων σε ζάχαρη και χρωστικές.

Πώς θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας;
Μία ισορροπημένη διατροφή, ικανή να ενδυναμώσει τον οργανισμό μας πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Εσπεριδοειδή φρούτα: Tα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδια, γκρέιπφρουτ είναι ορισμένα από τα ευρέως γνωστά ως εσπεριδοειδή φρούτα. Περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε βιταμίνη C (το ακτινίδιο τριπλάσια από το πορτοκάλι) και αντιοξειδωτικά για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος,την καταστροφή των ελευθέρων ριζών και την μείωση των φλεγμονών.
  • Σταυρανθή λαχανικά: Μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, καρότο. Περιέχουν βιταμίνη C, και χολίνη που προλαμβάνουν τις λοιμώξεις, προστατεύουν τα κύτταρα και ενισχύουν την γραμμή άμυνας του σώματος. Έχουν αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη ιδιότητα και προάγουν την κυτταρική ανάπτυξη.
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Σπανάκι, μαρούλι, ρόκα περιέχουν σημαντική ποσότητα φυλλικού οξέως που προστατεύει τα κύτταρα από εκφυλλίσεις και γενετικές μεταλλάξεις στο DNA και αυξάνει την ανοσοβιολογική ικανότητα του οργανισμού.
  • Ψάρια και θαλασσινά: Χάρη στον ψευδάργυρο που διαθέτουν ενισχύουν το ανοσοποιητικό ενώ ο φώσφορος, το ασβέστιο και το μαγνήσιο θωρακίζουν το μυοσκελετικό σύστημα. Τα δημητριακά βρώμης περιέχουν πλήθος αντιοξειδωτικών συστατικών και φυτικών ινών που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος ως προϋπόθεση άριστης λειτουργικότητας του ανοσοποιητικού.
  • Σκόρδo: Έχει αντιική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Η αλλισίνη προλαμβάνει την εμφάνιση της γρίπης, απομακρύνει τα φλεγμονώδη μόρια και αποτρέπει την εμφάνιση λοιμώξεων. Ακόμα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, προστατεύει την καρδιά από τις οξειδώσεις και αντιμετωπίζει δραστικά το κρυολόγημα.
  • Γιαούρτι: Τα πρεβιοτικά ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού, διατηρούν υγιή την εντερική μικροχλωρίδα , προστατεύουν από ιούς και ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση. Το κεφίρ συμβάλλει ακόμα στην αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων (όπως βρογχίτιδα, άσθμα).
  • Κανέλα: Δρα ενάντια στα βακτήρια, τους ιούς και του μύκητες,βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει από το κρυολόγημα.
  • Κοτόσουπα: Διαλύει και περιορίζει τις βλεννώδεις εκκρίσεις, μειώνει την καταρροή και δρα ως φυσικό αντιοβιοτικό στο κρυολόγημα.
  • Τσάι του βουνού: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει την άμυνα των κυττάρων του λόγω των αντιοξειδωτικών συστατικών του και του σιδήρου.
  • Spiroulina PLATENSIS: λειτουργεί ως πολυβιταμίνη, αλλά είναι 100% φυσικό προϊόν.

Διαθέτει πολύτιμα συστατικά και λειτουργεί προληπτικά αλλά και κατασταλτικά στις συνήθεις επιθέσεις από ιούς και βακτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Spiroulina PLATENSIS διαθέτει:

  • Φυκοκυανίνη: είναι πιο αντιοξειδωτική ουσία που μπορούμε να πάρουμε από τις τροφές. Χάρη σ’ αυτή, ενισχύεται η αντίσταση του οργανισμού σε μολύνσεις από ιούς.
  • Β-καροτένιο: αναζητά και καταστρέφει τα μικρόβια και άλλα «ασθενή» κύτταρα.
  • Λιπαρά οξέα: συμβάλλουν στην τόνωση του οργανισμού, στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και τη διάθεση.
  • Βιταμίνη Ε: συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Με τη Spiroulina PLATENSIS θα αποφύγετε ευκολότερα ιώσεις.

Κι αν αρρωστήσεις… σε βοηθάει να αναρρώσεις γρηγορότερα!

 

*Ευχαριστούμε για τις διατροφικές συμβουλές την κα Σταυρούλα Γούναρη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μsc.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης