Γεύση από Ανατολή με τους εναλλακτικούς ρεβυθοκεφτέδες που περιέχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes! Νόστιμο, υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για όλη την οικογένεια!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30′ (+8h για τα ρεβίθια)
Μερίδες: 15
Θερμίδες ανά μερίδα: 111kcal
Υλικά
- 250g ρεβίθια (μουλιασμένα για 10h)
- 2 κ.σ. αλεύρι ολικής
- 1 κρεμμύδι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- ½ κούπα μαϊντανό
- ½ κ.γλ. κύμινο
- ½ κ.γλ. πιπέρι
- 1/4 κ.γλ. πάπρικα
- 1/4 κ.γλ. κανέλα
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ κ.γλ. baking powder
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό για τουλάχιστον 8h.
- Αφού φουσκώσουν, τα ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη μαζί με το μαϊντανό.
- Σε βαθύ σκεύος ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια & προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αναμιγνύουμε το μίγμα με τα ρεβίθια με το μείγμα με τα κρεμμύδια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη & βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Στη συνέχεια ζυμώνουμε & ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 25′ στους 180-200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφήνουμε να κρυώσουν & σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: