Vegan falafel με Σπιρουλίνα flakes

Φαλάφελ με σπιρουλίνα flakes

Γεύση από Ανατολή με τους εναλλακτικούς ρεβυθοκεφτέδες που περιέχουν πλούσια θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes! Νόστιμο, υγιεινό και χορτοφαγικό γεύμα για όλη την οικογένεια!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 30′ (+8h για τα ρεβίθια)
Μερίδες: 15
Θερμίδες ανά μερίδα: 111kcal

Υλικά

  • 250g ρεβίθια (μουλιασμένα για 10h)
  • 2 κ.σ. αλεύρι ολικής
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κούπα μαϊντανό
  • ½ κ.γλ. κύμινο
  • ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γλ. κανέλα
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. baking powder
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν σε νερό για τουλάχιστον 8h.
  2. Αφού φουσκώσουν, τα ψιλοκόβουμε στον πολυκόφτη μαζί με το μαϊντανό.
  3. Σε βαθύ σκεύος ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια & προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Αναμιγνύουμε το μίγμα με τα ρεβίθια με το μείγμα με τα κρεμμύδια.
  5. Σκεπάζουμε με μεμβράνη & βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
  6. Στη συνέχεια ζυμώνουμε & ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί για περίπου 25′ στους 180-200°C μέχρι να πάρουν χρώμα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν & σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Bio Ταλιατέλες με κοτόπουλο, λαχανικά & soya sauce

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης