Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της Spiroulina PLATENSIS

Νεαρή γιατρός που κρατάει τη spiroulina PLATENSIS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου μοιραζόμαστε μαζί σας τα επιστημονικά δεδομένα που αναδεικνύουν τις αντικαρκινικές ιδιότητες της Spiroulina PLATENSIS.

Πώς δημιουργούνται τα καρκινικά κύτταρα
Τα κύτταρα στον οργανισμό μας διαρκώς αυξάνονται, διαιρούνται και πεθαίνουν μέσω μιας διαδικασίας, η οποία ελέγχεται αυστηρά. Όταν η διαδικασία αυτή δε ρυθμίζεται σωστά, οδηγεί στη δημιουργία καρκινικών κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά είτε διαιρούνται με μεγάλη ταχύτητα είτε δεν υφίστανται απόπτωση (δηλαδή θάνατο) ή άλλη μορφή προγραμματισμένου κυτταρικού θανάτου με αποτέλεσμα τη συνεχή ανάπτυξη τους και τη δημιουργία όγκων.

Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε C-φυκοκυανίνη και β-καροτένιο, συστατικά ευρέως γνωστά για την αντικαρκινική τους δράση. Πιο συγκεκριμένα,  μελέτες αναφέρουν την αντικαρκινική δράση της φυκοκυανίνης σε καρκινικά κύτταρα του μαστού, του ήπατος, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, του μυελού των οστών, λευχαιμικά κύτταρα κα.

Η δράση της φυκοκυανίνης
Η Spiroulina PLATENSIS περιέχει την πιο αντιοξειδωτική ουσία, τη φυκοκυανίνη. Μελέτες έχουν δείξει πως η φυκοκυανίνη μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ζωής του κυττάρου. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να ενεργοποιήσει διάφορα μονοπάτια απόπτωσης ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει το ρυθμό πολλαπλασιασμού διαφόρων σειρών καρκινικών κυττάρων. Η απόπτωση των καρκινικών κυττάρων μπορεί μεταξύ άλλων να προάγει και το σχηματισμό αντιδρώντων ειδών οξυγόνου (ROS). Τα ROS μειώνουν το οξειδωτικό stress που συμμετέχει στην έναρξη του πολλαπλασιασμού των καρκινικών κυττάρων. Με αυτόν τον τρόπο, αναστέλλεται η καρκινογένεση που οφείλεται στην ύπαρξη ελευθέρων ριζών.

Επιπλέον, μελέτη που έγινε σε ποντίκια με καρκίνο του εντέρου, η χρήση της C-φυκοκυανίνης της σπιρουλινας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού και του μεγέθους των όγκων τους. Κάποιες επιστημονικές έρευνες υποστηρίζουν πως η φυκοκυανίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αντικαρκινικό φάρμακο σε συνδυασμό με άλλες ουσίες καθώς προάγει την αυτοφαγία, μια διαδικασία μέσω της οποίας τα φυσιολογικά κύτταρα ‘τρώνε’ τα κατεστραμμένα κύτταρα του οργανισμού.

Η δράση των καροτενοειδών
Η Spiroulina PLATENSIS είναι πλούσια σε β-καροτένιο. Τα καροτενοειδή έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη όγκων επεμβαίνοντας στις διάφορες φάσεις του κυτταρικού κύκλου μέσω πολλαπλών μηχανισμών. Το β-καροτένιο θεωρείται πως έχει αντικαρκινική δράση ενάντια στα κύτταρα της προμυελοτικής λευχαιμίας καθώς και σε κύτταρα αδενοκαρκινώματος. Τέλος το καροτενοειδή φαίνεται να κατέχουν & προληπτική δράση μειώνοντας την εμφάνιση καρκίνου λόγω απόπτωσης.

Σημαντικό ρόλο στην αντικαρκινική δράση της σπιρουλίνας παίζει και η αιματοποιητική της λειτουργία, μέσω της αύξησης του πληθυσμού των ανοσοκυττάρων και κατ’ επέκταση της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η πρόληψη & η αντιμετώπιση του καρκίνου παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την επιστημονική κοινότητα. Ακολουθώντας τα μέχρι τώρα ερευνητικά δεδομένα καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως απλές συνήθειες όπως η καθημερινή κατανάλωση Spiroulina PLATENSIS & η σωστή διατροφή μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του οργανισμού.

Spiroulina PLATENSIS: Θωρακίζουμε τον οργανισμό μας με την πιο φυσική τροφή!

 

Προτεινόμενα προϊόντα:

 

 

Πρέπει να τονιστεί ότι προκειμένου να εξακριβωθεί η αντικαρκινική δράση της σπιρουλίνας απαιτείται η διεξαγωγή πρόσθετων επιστημονικών ερευνών. Το παρόν άρθρο δεν αποτελεί ιατρική συμβουλή. Η Spiroulina PLATENSIS δεν υποκαθιστά ΚΑΜΙΑ φαρμακευτική αγωγή.  

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης