Χορτοφαγικό burger με Σπιρουλίνα flakes

Μπέργκερ με μαύρο ψωμί που περιέχει ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, κρεμμύδι, μπιφτέκι λαχανικών και Σπιρουλίνα flakes πάνω σε λαδόκολλα σε ξύλινο πάγκο με ένα μαχαίρι δίπλα

Το απόλυτο χορτοφαγικό burger…

Λαχανικά & Σπιρουλίνα flakes σε έναν γευστικό συνδυασμό που δε θα αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση! Όλα τα απαραίτητα θρεπτικά σε ένα πιάτο που είναι πολύ νοστιμότερο από όσα burger έχετε δοκιμάσει!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 708,3kcal

Υλικά
2 πολύσπορα ψωμάκια για burger

Υλικά για τα Μπιφτέκια

  • 120g ρεβύθια βρασμένα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα

  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μίξερ, ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβίθια για να γίνουν ψιλά τρίμματα.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε καλά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βάζουμε σε πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα
Κόβουμε το ψωμάκι στην μέση και βάζουμε το μπιφτέκι, μουστάρδα, ένα φύλλο μαρούλι, μια ροδέλα ντομάτα, μία ροδέλα κρεμμύδι και κλείνουμε.

#SpTip Μπορείτε να βάλετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας!

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X