Vegan τρουφάκια με Σπιρουλίνα flakes

Πιάτο πλανω σε μια λευκή πετσέτα με τρουφάκια με επικάλυψη σκόνη κακάο και δίπλα τους ένα λευκό κουταλάκι

Όταν νιώσεις επιθυμία για κάτι γλυκό, φτιάξε αυτά τα τρουφάκια! Γευστικό και υγιεινό γρήγορο γλυκάκι με πλήθος θρεπτικών συστατικών που είναι κατάλληλο για vegan!

Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 113kcal

Υλικά για τα τρουφάκια

  • 120g χουρμάδες αποξηραμένοι
  • 150g αμύγδαλα ωμά
  • 150g καρύδια ωμά
  • 10 δαμάσκηνα αποξηραμένα χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes

Υλικά για την επικάλυψη

  • κακάο
  • αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά τοποθετούμε στον πολυκόφτη τα δαμάσκηνα και τους χουρμάδες. Αδειάζουμε, καθαρίζουμε το σκεύος κι έπειτα τοποθετούμε και θρυμματίζουμε (μέχρι να γίνουν σκόνη) τους ξηρούς καρπούς.
  2. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σφίξει.
  4. Πλάθουμε στρογγυλά τρουφάκια παίρνοντας λίγη ποσότητα κάθε φορά. Ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αφού τα τελειώσουμε όλα, τα καλύπτουμε με κακάο, καρύδα, ξηρούς καρπούς ή λιωμένη σοκολάτα.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Καλή σας απόλαυση!

*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X