Vegan dumplings με Spiroulina PLATENSIS

Dumplings πάνω σε ξύλινο πάγκο με μπολάκια με σόγια σος και Σπιρουλίνα flakes

Φέρε στο τραπέζι σου αέρα Ανατολής με τα dumplings (ντάμπλινγκς)! Αυτά τα μικρά κινέζικα ραβιόλια έχουν υπέροχη γεύση, πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρη στη Spiroulina PLATENSIS & είναι vegan!

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 80′
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 176,3kcal

Υλικά
Για τη ζύμη:

  • 500g αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 275ml νερό ζεστό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 135g μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100g πράσο σε ροδέλες
  • 200g φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200g κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 100g καρότο, τριμμένο
  • 4 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 2 κ.σ. σησαμέλαιο
  • 2 κ.γ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση

  • Σε ένα σκεύος ρίχνουμε όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε καλά & αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη

  1. Παίρνουμε ένα μεγάλο σκεύος και ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS & προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
  2. Στη συνέχεια, την καλύπτουμε με μεμβράνη & την αφήνουμε να ‘ξεκουραστεί’ για 30’ σε ζεστό μέρος.
  3. Σε έναν πάγκο που έχουμε αλευρώσει, τοποθετούμε τη ζύμη, τη μοιράζουμε σε 4 ίσα μέρη και μετά χωρίζουμε καθένα από αυτό σε μικρότερα μπαλάκια των 15g
  4. Mε τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε κάθε μπαλάκι δημιουργώντας κύκλο με διάμετρο 10cm.
  5. Τοποθετούμε λίγη γέμιση στη μία πλευρά και το κλείνουμε διπλώνοντας τη ζύμη φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο. Προσοχή! Πιέζουμε καλά τις άκρες, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
  6. Αφού δημιουργήσουμε όλα τα dumplings, βάζουμε μία κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει.
  7. Μόλις βράσει, προσθέτουμε τα dumplings λίγα λίγα & τα βράζουμε για 5-6’ μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο.
  9. Όταν βράσουν όλα τα dumplings, τοποθετούμε ένα τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τα σοτάρουμε ελαφρώς για 1-2’ από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  10. Τέλος, πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes, ραντίζουμε με σόγια σος & σερβίρουμε σε Coconut Vegan Bowl.

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X