Ριγκατόνι Bio με θυμάρι & vegan σάλτσα bolognese

Ριγκατόνι Bio με θυμάρι & vegan σάλτσα bolognese σε Coconut bowl

Η πιο vegan εκδοχή της σάλτσα Bolognese! Τέλεια γεύση που θυμίζει Ελλάδα χάρη στο βιολογικό ριγκατόνι με θυμάρι από το Κτήμα Ευκαρπία και πλήθος θρεπτικών συστατικών χάρη στα Σπιρουλίνα flakes!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 5
Θερμίδες ανά μερίδα: 598,7kcal

Υλικά

  • 1 συσκευασία Bio ριγκατόνι με θυμάρι
  • 120g κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70g σέλερι, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 140g καρότο, κομμένο σε μικρό κυβάκια
  • 100g μανιτάρια, καθαρισμένα & κομμένα σε φέτες
  • 500g ντοματοχυμό
  • 90g κόκκινο κρασί
  • 150g φακές
  • 60g ελαιολαδο
  • 500ml νερό
  • Λίγο μπούκοβο
  • 1/4 κ.γλ δεντρολίβανο
  • 1/4 κ.γλ ρίγανη
  • 1/4 κ.γλ βασιλικό
  • αλάτιπιπέρι
  • 3 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Σε κατσαρόλα με δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδουκαι σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2’ ακόμα.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτουμε το νερό, τις φακές, το μπούκοβο και το αλάτι μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 45’ περίπου.
  6. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  7. Στο τέλος, βράζουμε το ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες, σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τις φακές.
  8. Πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakesκαι σερβίρουμε σε Coconut bowl.

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης