Ρεβίθια σούπα με Σπιρουλίνα flakes

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή στην πιο healthy εκδοχή! Πλούσιο γεύμα με Σπιρουλίνα flakes για φουλ πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά! Ένα γεύμα που θα κλέψει την παράσταση στα σαρακοστιανά τραπέζια!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 24h + 60′
Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 247kcal

Υλικά

  • 500g ρεβίθια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 κουταλιές Σπιρυλίνα flakes
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Mουλιάζουμε τα ρεβίθια για 24h.
  2. Έπειτα, τα ξεπλένουμε καλά, τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό (να τα σκεπάζει).
  3. Βράζουμε για 10′ & αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια κατά το βράσιμο.
  4. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε το μισό λάδι στην κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο για 1′ και το αφαιρούμε.
  6. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, έπειτα τα ρεβίθια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το καρότο και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα ρεβίθια.
  8. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Αφού βράσουν, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes.
  10. Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης