Εύκολες και νόστιμες vegan πατατοκροκέτες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes!
Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 91kcal
Υλικά
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 φούντα μπρόκολο
- 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
- 50g φυτική κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών
- 1 κ.σ. τριμμένο κύβο λαχανικών
- 250g τριμμένο τυρί (φυτικής προέλευσης)
- 50g γάλα (φυτικής προέλευσης)
- αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για το τηγάνισμα
- Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε & κόβουμε τις πατάτες, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, ρίχνουμε και το μπρόκολο για να μαλακώσει.
- Βάζουμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του μπρόκολου) σε ένα μπολ τα κάνουμε πουρέ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπρόκολο σε πολύ μικρά κομμάτια κι ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην διαλυθούν τελείως.
- Πλάθουμε με το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε καλά, έπειτα τις βουτάμε στο γάλα και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Αντί να τις τηγανίσουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις μπαλίτσες μόνο στο γάλα και μετά στη φρυγανιά και να ψήσουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: