Πατατοκροκέτες με μπρόκολο & Σπιρουλίνα flakes

Πατατοκροκέτες με Σπιρουλίνα flakes

Εύκολες και νόστιμες vegan πατατοκροκέτες, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes!

Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 91kcal

Υλικά

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 1 φούντα μπρόκολο
  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • 50g φυτική κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών
  • 1 κ.σ. τριμμένο κύβο λαχανικών
  • 250g τριμμένο τυρί (φυτικής προέλευσης)
  • 50g γάλα (φυτικής προέλευσης)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα
  • Φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε & κόβουμε τις πατάτες, τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Λίγο πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός, ρίχνουμε και το μπρόκολο για να μαλακώσει.
  3. Βάζουμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός του μπρόκολου) σε ένα μπολ τα κάνουμε πουρέ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το μπρόκολο σε πολύ μικρά κομμάτια κι ανακατεύουμε προσεχτικά για να μην διαλυθούν τελείως.
  5. Πλάθουμε με το μείγμα σε μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε καλά, έπειτα τις βουτάμε στο γάλα και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  6. Αντί να τις τηγανίσουμε, μπορούμε να βουτήξουμε τις μπαλίτσες μόνο στο γάλα και μετά στη φρυγανιά και να ψήσουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Πατατοκροκέτες με μπρόκολο & Σπιρουλίνα flakes

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης