Το αγαπημένο φαγητό (σχεδόν!) κάθε Έλληνα στη vegan εκδοχή του! Υπέροχη γεύση και πλούσια θρεπτικά συστατικά χάρη στις φακές και τα Σπιρουλίνα flakes!
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 45‘
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 315,5kcal
Υλικά
- 250g φακές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 καρότo
- 1 πιπεριά
- 2 φλ. νερό
- 200g ντοματοχυμός
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
- θυμάρι, μαϊντανό, πάπρικα
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλέθουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο & την πιπεριά.
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τις φακές με τα αλεσμένα λαχανικά.
- Τα σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα.
- Βράζουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Τελειώνουμε προσθέτοντας το λάδι, τα Σπιρουλίνα flakes & το αλατοπίπερο.
- Συνοδεύουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας!
- Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: