Κολοκυθοκεφτέδες με Σπιρουλίνα flakes

Τηγανιτοί κολοκυθοκεφτέδες με σπιρουλίνα flakes

Κλασσική κι αγαπημένη συνταγή στην πιο vegan (& νηστήσιμη!) εκδοχή του!  Υπέροχη γεύση και πλούσια θρεπτικά συστατικά χάρη στις λαχανικά και τα Σπιρουλίνα flakes!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολος
Χρόνος προετοιμασίας: 30′
Μερίδες: 25
Θερμίδες ανά μερίδα: 104kcal

Υλικά

  • 500g κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1/4 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200g φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 4 κουταλιές της σούπας Σπιρουλίνα flakes
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα σουρωτήρι και πασπαλίζουμε με αλάτι.
  2. Αφήνουμε για 5′ , ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  3. Αφού στραγγίσουν, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος.
  5. Ζεσταίνουμε παράλληλα το λάδι και τηγανίζουμε όταν είναι καυτό.
  6. Αφήνουμε για 3′-4’ την κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  7. Αφαιρούμε τους κολοκυθοκεφτέδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
  8. Πασπαλίζουμε με Σπιρουλίνα flakes.
  9. Σερβίρουμε στο Coconut Vegan Bowl!

Καλή σας απόλαυση!

#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης