Κέικ με μανταρίνι και Σπιρουλίνα flakes

Κέικ με μανταρίνι πάνω σε ξύλινο πάγκο με χριστουγεννιάτική διακόσμηση

Το αγαπημένο μας χειμωνιάτικο φρούτο συνδυασμένο με τα Σπιρουλίνα flakes… Πλούσια γεύση & θρεπτικά συστατικά που θα ενθουσιάσει μικρούς & μεγάλους!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Xρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 477,3kcal

Υλικά
Για το κέικ

  • 400g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200g γιαούρτι στραγγιστό
  • 100g χυμό μανταρινιού
  • 350g ζάχαρη
  • 60g ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • ξύσμα μανταρινιού, από 4 μανταρίνια
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
  • Λίγο αλάτι

Για το σιρόπι

  • 150g χυμό μανταρινιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. σκόνη βανίλιας
  • 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση
Για το κέικ

  1. Ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με κουτάλι το αλεύρι, το μπέικιν & το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε άλλο μπολ βάζουμε το χυμό, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα, το γιαούρτι & τα Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύουμε με αναδευτήρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Στο μπολ με τα υγρά, ρίχνουμε τα στερεά υλικά & ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 30cm, βάζουμε το μείγμα & ψήνουμε για 40-50′.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό, το κονιάκ, τη βανίλια, το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2′.
  2. Αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε το κέικ, που έχει ήδη κρυώσει.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης