Μια τάρτα ξεχωριστή από τις άλλες… Γιατί είναι λαχταριστή αλλά και με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 65′
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 302kcal
Υλικά για την τάρτα
- 375g αλεύρι σικάλεως
- 100g βούτυρο
- 6g αλάτι
- 80g παγωμένο νερό
Υλικά για τη γέμιση
- 100g τυρί φέτα
- 100g ανθότυρο
- 50g κίτρινο τυρί
- 100g μυζήθρα
- 2 ντομάτες ώριμες
- 3-4 χλωρά κρεμμύδια
- 1 αβγό
- Λίγο αλάτι και πιπέρι
Δείτε εδώ τη συνταγή για το πέστο με Σπιρουλίνα flakes
Εκτέλεση
- Στο κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάτε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια, το αλάτι και το αλεύρι, για 2-3′ σε χαμηλή ταχύτητα
- Ρίχνετε το παγωμένο νερό κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύετε μέχρι να είναι ομοιόμορφη ζύμη
- Την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
- Ψήνετε την τάρτα, βάζοντας στη μέση όσπρια για βάρος, στους 180ºC για περίπου 20′.
Για την γέμιση
- Κόβετε ροδέλες τις ντομάτες και τις αλατίζετε για να φύγουν τα υγρά.
- Ανακατεύετε τα τυριά και το αυγό.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το πέστο.
- Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 30′ στους 170ºC.
Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes
Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή: