Banana bread με Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Κέικ με πράσινο χρώμα & σκόνη spiroulina PLATENSIS δίπλα του

Το super food trend στην πιο healthy εκδοχή του! Κέικ- γλυκό ψωμί με μπανάνα & Σκόνη Spiroulina PLATENSIS. Ιδανικό γλυκό snack για όλη την οικογένεια!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Xρόνος προετοιμασίας: 65′
Μερίδες: 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 283kcal

Υλικά

  • 130g αλεύρι γ.ο.χ ολικής άλεσης
  • 200g ζάχαρη καστανή
  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. βανίλια σκόνη
  • 115g βούτυρο με χαμηλά λιπαρά
  • 2 αβγά
  • μία πρέζα αλάτι
  • 2 φακελάκια Σκόνη Spiroulina PLATENSIS

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
  2. Ανακατεύουμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπολ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μίγμα.
  3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά & έπειτα τις μπανάνες, τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει.
  4. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε μαζί με τη σόδα & το αλάτι στο μίγμα και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.
  6. Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 μέρη & στο ένα προσθέτουμε τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS
  7. Σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα για κέικ προσθέτουμε το λευκό μίγμα κι από πάνω το μίγμα με τη Σκόνη Spiroulina PLATENSIS ώστε να δημιουργηθούν ακανόνιστοι σχηματισμοί.
  8. Ψήνουμε για περίπου 40-60′.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης