Granola με Σπιρουλίνα flakes

Μπολ με granola φρούτα και καρπούς

Είναι vegan, είναι υγιεινή, είναι χωρίς ζάχαρη και είναι χωρίς γλουτένη. Πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει ένα πρωινό;

Χρόνος προετοιμασίας: 40′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 12
Θερμίδες ανά μερίδα: 420kcal

Υλικά

  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 100g καρύδα αποξηραμένη
  • 150g αμύγδαλα ωμά
  • 150g καρύδια ωμά
  • 150g φιστίκια Αιγίνης ωμά
  • 15g σουσάμι
  • 30g λιναρόσπορο αλεσμένο
  • 70g ηλιόσπορος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 80g σταφίδα μαύρη ωμή
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 6 αποξηραμένα βερίκοκα
  • 2 κ.σ Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα μεγάλο ταψί.
  2. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το πετιμέζι ή το σιρόπι. Απλά να ζεσταθούν και να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.
  4. Στρώνουμε τα υλικά σε μια μεγάλη στρώση μέσα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25′. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα Σπιρουλίνα flakes και με λαδωμένο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά τη γκρανόλα.
  5. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10′ μέχρι να ροδίσει το μίγμα μας.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Διατηρείται σε γυάλινο αεροστεγές σκεύος σε θερμοκρασία δωματίου για εβδομάδες.
Συνδυάζεται με γάλα φυτικής προέλευσης σαν πρωινό ή με γιαούρτι σαν σνακ.

Καλή σας απόλαυση!

 

*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X