Ομελέτα με σπανάκι και Σπιρουλίνα flakes

Μαύρο πιάτο με ομελέτα και Σπιρουλίνα flakes

Η ενέργεια και η τόνωση που χρειάζεστε σε μία πανεύκολη συνταγή!

Σπανάκι & Σπιρουλίνα flakes χαρίζουν ένα ελαφρύ γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και γεύση. Όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σε ένα γεύμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 356 kcal

Υλικά

1. Για τις ομελέτες

  • 6 αβγά
  • 30ml γάλα αγελάδος 1,5% λιπαρά
  • 6 κ.γλ. βούτυρο

2. Για την γέμιση

  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 250g μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
  • 400g σπανάκι φρέσκο
  • 100g τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 45ml αλεύρι σικάλεως
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes

Εκτέλεση

  1. Για τις ομελέτες: Χτυπήστε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Ζεστάνετε λίγο βούτυρο σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε το ένα τέταρτο από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, ανακινήστε ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα και ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε την ομελέτα από το τηγάνι και καλύψτε την με αλουμινόχαρτο ώστε να παραμείνει ζεστή μέχρι να ετοιμάσετε και τις υπόλοιπες τρεις ομελέτες.
  2. Για τη γέμιση με σπανάκι: Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι και σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράστε για μερικά λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί. Προσθέστε το κεφαλοτύρι και ανακατέψτε.Στο τέλος, ρίξτε τα Σπιρουλίνα flakes. Γεμίστε κάθε ομελέτα με τη γέμιση. Διπλώστε στα δύο και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X