Αλμυρά muffin με γαλοπούλα, τυρί χαμηλών λιπαρών & Σπιρουλίνα flakes

Αλμυρά muffin με γαλοπούλα, τυρί χαμηλών λιπαρών και Σπιρουλίνα flakes σε ξύλινο πιάτο

H αλμυρή εκδοχή των muffin με υλικά με χαμηλά λιπαρά και Σπιρουλίνα flakes.
Ιδανικό για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 8′
Μερίδες: 16 τεμάχια
Θερμίδες ανά μερίδα: 146 kcal

Υλικά:

  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (60g)
  • 8 φέτες τυρί gouda light (120g)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 300g αλεύρι ολικής
  • 200g στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 2 αυγά ολόκληρα
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά.
  2. Χτυπάτε τα αυγά ξεχωριστά σε ένα μπολ και στη συνέχεια τα προσθέτεμε κι αυτά στο μίγμα.
  3. Λαδώνετε και αλευρώνετε τα φορμάκια για τα muffin και χωρίζετε το μίγμα σ’ αυτά.
  4. Ψήνετε στους 180 ºC μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X