Βελτίωση αθλητικών επιδόσεων

Οι αθλητές έχουν ανάγκη πλήθος βιοδραστικών συστατικών για τη βελτίωση των επιδόσεων τους, καθώς οι ενεργειακές απαιτήσεις τους είναι αυξημένες και οι στόχοι τους είναι υψηλοί.

Η Spiroulina PLATENSIS προσφέρει πολλαπλά οφέλη στους αθλητές, είτε πρόκειται για αθλήματα αντοχής, είτε για αθλήματα δύναμης:

  • Παρέχει υψηλά επίπεδα ενέργειας και αντοχής
  • Καθυστερεί την εκδήλωση της κόπωσης, κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης
  • Εξασφαλίζει καλύτερες επιδόσεις
  • Κρατά σε εγρήγορση
  • Βοηθάει στην αποκατάσταση του οργανισμού μετά από έντονη σωματική
  • Συμβάλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού

Πριν την προπόνηση

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Η πρωτεΐνη, πριν την προπόνηση, είναι απαραίτητη και έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Συγκεκριμένα, η πρωτεΐνη συμβάλλει στην απώλεια λίπους, στην προσαρμογή του οργανισμού σε συνθήκες έντονης προπόνησης και την ενίσχυση της μυϊκής δύναμης. Οι Βιταμίνες του συμπλέγματος Β συμβάλλουν στην απελευθέρωση ενέργειας.

Ο Σίδηρος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς του σώματος (μυϊκό σύστημα).

Η Spiroulina PLATENSIS είναι τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (55-70%)φυτικής προέλευσης, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βεβαίως σε σίδηρο.

 

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης

Ο αθλητής κατά τη διάρκεια της προπόνησης, εκτός από την πρωτεΐνη, χρειάζεται ηλεκτρολύτες.

Η έντονη εφίδρωση που προκαλείται από τη σωματική καταπόνηση και η απώλεια υγρών από το σώμα οδηγεί και στην απώλεια σημαντικών ηλεκτρολυτών. Ο οργανισμός, λοιπόν, χρειάζεται τους ηλεκτρολύτες (νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο).

Το Κάλιο ρυθμίζει την λειτουργία του νευρικού συστήματος, τις μυϊκές συσπάσεις, τη διατήρηση της οξεο-βασικής ισορροπίας του οργανισμού.

Το Νάτριο είναι σημαντικό για τη διατήρηση ισορροπίας υγρών στο σώμα και τη μετάδοση νευρικών ερεθισμάτων. Σχετίζεται με τη μυϊκή σύσπαση και τη λειτουργία του μυϊκού συστήματος.

Το Μαγνήσιο συμβάλλει στο μεταβολισμό, στη συστολή των μυών και την ανάπτυξη των οστών.

Το Ασβέστιο συμβάλλει στη νευρική μεταβίβαση, την ενεργοποίηση ενζύμων και την παραγωγή και δράση ορμονών.

Η Spiroulina PLATENSIS επειδή ακριβώς αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ηλεκτρολυτών για τον αθλητή καθώς περιέχει νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Επιπλέον, καθυστερεί την εκδήλωση της κόπωσης κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης.

Έρευνες έδειξαν ότι η συμπλήρωση της διατροφής με σπιρουλίνα αποτρέπει οξειδωτικές βλάβες του μυϊκού ιστού που οφείλονται στη δημιουργία ελευθέρων ριζών κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.

 

Μετά την προπόνηση

Οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες είναι τα συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός, μετά από μία απαιτητική προπόνηση για αποκατάσταση.

Επιπλέον, τα απαραίτητα αμινοξέα, λευκίνη και γλουταμίνη, συνδράμουν στη σύνθεση μυϊκών πρωτεϊνών, ώστε να περιοριστούν οι μυϊκές βλάβες.

Η Spiroulina PLATENSIS καθώς περιέχει τα παραπάνω συμβάλει στην αποκατάσταση του οργανισμού του αθλητή.

Κλινικές μελέτες σε δείγμα 16 μαθητών έδειξαν ότι η συγκέντρωση μαλονδιαλδεΰδης (προϊόν υπεροξείδωσης των λιπιδίων) στο πλάσμα του αίματός τους, μετά από άσκηση, μειώθηκε σημαντικά όταν τους χορηγήθηκε σπιρουλίνα, ενώ η δράση της δισμουτάσης του υπεροξειδίου (SOD) του αίματος αυξήθηκε21.

 

Επιπλέον, η Spiroulina PLATENSIS δεν λειτουργεί όπως οι συνήθεις τονωτικές ουσίες, οι οποίες ενεργοποιούν άμεσα την μέγιστη απόδοσή του οργανισμού και στη συνέχεια τον εξουθενώνουν με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Η Spiroulina PLATENSIS αποτελεί το ιδανικό 100% φυσικό συμπλήρωμα διατροφής και πηγή ενέργειας για αθλητές, χωρίς ύποπτες ή απαγορευμένες συνθετικές ουσίες.

 

 Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης