Παραγωγή & ποιότητα

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ποιότητα
Παράγουμε 100% ελληνική, απόλυτα ασφαλή σπιρουλίνα κορυφαίας ποιότητας!

 

Η Μονάδα Παραγωγής μας

Στη Θερμοπηγή Σιδηροκάστρου Σερρών έχουμε κατασκευάσει μια πρωτοποριακή, οικολογικά προσανατολισμένη μονάδα παραγωγής – υδατοκαλλιέργειας.

Στην καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μας, σε έκταση των 12 συνολικά στρεμμάτων, παράγεται 100% φυσικά η Spiroulina PLATENSIS κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και με τις υψηλότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, η μονάδα παραγωγής μας κρίνεται ως πρότυπη στο είδος της λόγω

 • των θερμοκηπιακού τύπου γυάλινων εγκαταστάσεων παραγωγής
 • των 162 μικρών προστατευόμενων δεξαμενών μονοκαλλιέργειας (που εξαλείφουν προβλήματα μόλυνσης από εξωγενείς παράγοντες, όπως έντομα, σκόνη, βροχή κλπ)
 • του ειδικά διαμορφωμένου κλειστού ξηραντήριου και
 • του αδειοδοτημένου από τον ΕΟΦ εργαστήριου παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής 

Για όλα τα παραπάνω η μονάδα παραγωγής μας, επιλέχθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4 για να γυριστεί ντοκιμαντέρ σχετικό με την παραγωγή σπιρουλίνας, στο πλαίσιο εκπομπής για τη δίαιτα των αστροναυτών. Δείτε την εκπομπή του Channel 4 εδώ

Παραγωγή & Ποιότητα Spiroulina PLATENSIS

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της μονάδας παραγωγής σε συνδυασμό με τους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους συνεισφέρουν καθοριστικά στην παραγωγή σπιρουλίνας άριστης ποιότητας.

Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται σε υδάτινο, αλκαλικό περιβάλλον με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας.

Τα κλειδιά για τη διασφάλιση της αρίστης ποιότητας των προϊόντων μας είναι:

 • Οι συνεχείς ποιοτικοί έλεγχοι του χρησιμοποιούμενου νερού που αποκλείουν το ενδεχόμενο ύπαρξης βαρέων μετάλλων* & μικροβιακού φορτίου σε αυτό.
 • Οι ποιοτικοί έλεγχοι των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων που καθιστούν την κατανάλωσή της απολύτως ασφαλή για την υγεία ενηλίκων και παιδιών.
 • Οι τακτικοί έλεγχοι των δεξαμενών καλλιέργειας που διασφαλίζουν τη μονοκαλλιέργεια του ευεργετικού στελέχους.
 • Ο πλήρης αποκλεισμός χρήσης φυτοφάρμακων, εντομοκτόνων, συντηρητικών ή γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

* Ας σημειωθεί ότι τα άλγη έχουν μεγάλη ικανότητα βιοσυσσώρευσης βαρέων μετάλλων, γεγονός που σημαίνει ότι η παρουσία αυτών είτε στο νερό είτε στα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της σπιρουλίνας, θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού προϊόντος.

Η επιβράβευση των προσπαθειών μας, με τα διεθνή πιστοποιητικά Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων από την TUV Austria Hellas, αποτελεί εχέγγυο ποιότητας των προϊόντων Spiroulina PLATENSIS.

 

 Είμαστε η μοναδική ελληνική εταιρεία που έχει πιστοποιηθεί από την TÜV AUSTRIA Hellas με το Food Safety System Certification FSSC 22000 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

 Η εταιρεία μας διαθέτει αδειοδοτημένο από τον ΕΟΦ εργαστήριο παραγωγής συμπληρωμάτων διατροφής (Αρ. Αδείας Νο.107554/16.12.2014).

 

Κλινικές μελέτες και έρευνες

Είχαμε την τιμή και τη χαρά μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Ελλάδας να επιλέξουν τα προϊόντα Spiroulina PLATENSIS της εταιρείας μας για να διεξαγάγουν κλινικές μελέτες, αποδεικνύοντας in vivo τις θετικές επιδράσεις των προϊόντων μας σε πληθυσμούς με συγκεκριμένη παθολογία.

Θέματα των κλινικών μελετών

  • «Oι υπολιπιδαιμικες δράσεις της σπιρουλίνας (Arthrospira platensis) σε πληθυσμό της Κρήτης: μία προοπτική μελέτη»
   Παθολογική Κλινική, Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης και Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Ηρακλείου και Πατρών
   Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την κλινική μελέτη εδώ.
  • «Oι ηπατοπροστατευτικες και υπολιπιδαιμικες επιδράσεις της συμπληρωματικής τροφής σπιρουλίνας (Arthrospira platensis) σε κρητικό πληθυσμό μη αλκοολικοί και χωρίς ασθένειες λιπώδους ήπατος: μελέτη πιλοτικής προοπτικής»
   Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Πολυτεχνείο Χανίων
   Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την κλινική μελέτη εδώ.

 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη μονάδα παραγωγής μας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης