Αντιμετώπιση προβλημάτων εμμηνόπαυσης

Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια περίοδο, κατά την οποία σταματούν να παράγονται από τις ωοθήκες οι αναπαραγωγικές ορμόνες, τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Επέρχεται όταν δεν παρουσιάζεται καθόλου εμμηνόρροια για δώδεκα συνεχείς μήνες.

Η εμμηνόπαυση είναι η αιτία της εμφάνισης της κλιμακτηρίου, ενός συνόλου διαταραχών που σχετίζονται με την έλλειψη παραγωγής οιστρογόνων και προκαλούν αλλαγές τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές στη γυναίκα.

Ως συμπτώματα της κλιμακτηρίου καταγράφονται οι εξάψεις, η νυχτερινή εφίδρωση, η ξηροδερμία, η αύξηση ή μείωση του βάρους, τα φουσκώματα, η κατακράτηση υγρών, η μείωση της οστικής πυκνότητας, η ξηρότητα του κόλπου, οι ταχυπαλμίες, η κατάθλιψη, οι πονοκέφαλοι, η ευερεθιστικότητα, η αϋπνία, το αίσθημα κόπωσης κ.α.

Η Spiroulina PLATENSIS, συμβάλλει στην αντιμετώπιση κάποιων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης αφού διαθέτει τα παρακάτω βιοδραστικά θρεπτικά συστατικά:

  • Βιταμίνη E που μειώνει το στρες που παρουσιάζεται σε πολλές γυναίκες λόγω των ορμονικών διαταραχών. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και συμβάλλει στη μείωση των εξάψεων, της νυχτερινής εφίδρωσης, της ταχυπαλμίας και της ξηρότητας του κόλπου. Συμβάλλει, επίσης, στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας
  • Ασβέστιο που μειώνει τον βαθμό οστικής απώλειας που οστική απώλεια κατά την εμμηνόπαυση λόγω ορμονικών διαταραχών
  • Πρωτεΐνη που η κατανάλωσή της συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου
  • Αντιοξειδωτικά συστατικά, το β-καροτένιο, το ασβέστιο, το σελήνιο, το μαγγάνιο και ο χαλκός που εμπλέκονται στη διατήρηση της ακεραιότητας του κολλαγόνου στα οστά
  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος
  • Ω-3 λιπαρά οξέα που παρουσιάζουν καρδιοπροστατευτική δράση και μειώνουν σημαντικά τις εξάψεις
  • Σίδηρος για την πρόληψη της εμφάνισης σιδηροπενικής αναιμίας κατά την εμμηνόπαυση
  • Μαγνήσιο και ψευδάργυρος που μειώνουν τις εξάψεις και την εφίδρωση. Πιο συγκεκριμένα, το μαγνήσιο αποτελεί δομικό στοιχείο των οστών και απαραίτητογια τη διανομή του ασβεστίου στον οργανισμό. Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη σωστή παραγωγή του ιστού των οστών.

 

Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης