Μείωση των επιπέδων χοληστερίνης

Η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια είναι η κυριότερη μορφή λίπους που αποθηκεύεται στο σώμα μας.

Τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη (όπως και η αρτηριακή πίεση) αποτελούν δείκτες καθορισμού της υγείας της καρδιάς μας. Τα ανεβασμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων και χοληστερίνης εγκυμονούν κινδύνους για καρδιοπάθειες.

Αν καταναλώνουμε συστηματικά περισσότερες θερμίδες απ’ όσες έχει ανάγκη ο οργανισμός μας, κι αν αυτές προέρχονται από τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και λιπαρά, τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη ανεβαίνουν.

Κλινικές έρευνες απέδειξαν ότι η Spiroulina PLATENSIS διαθέτει υπολιπιδαιμικές δράσεις.

Συγκεκριμένα, η επίδραση χορήγησης Spiroulina PLATENSIS στο λιπιδαιμικό προφίλ νεοδιαγνωσθέντων δυσλιπιδαιμικών ασθενών της Κρήτης απέδειξε στο τέλος της τρίμηνης παρέμβασης ότι η μέση τιμή των επιπέδων των τριγλυκεριδίων, της χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (LDL-C), της ολικής χοληστερόλης (TC), της μη υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (non-HDL-C) και τα επίπεδα του αθηρωματικού δείκτη (TC/HDL-C) μειώθηκαν σημαντικά.

Συμπεραίνεται, λοιπόν, ότι η καθημερινή χορήγηση Spiroulina PLATENSIS έχει ισχυρές υπολιπιδαιμικές δράσεις σε δυσλιπιδαιμικούς ασθενείς, ειδικά στα επίπεδα των τριγλυκεριδίων (TG)48.

 

 

Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

 

 

Μείωση των επιπέδων χοληστερίνης/h4>

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης