Τα προϊόντα μας Spiroulina PLATENSIS είναι 100% εγγυημένα χωρίς λακτόζη, καθώς η σπιρουλίνα αποτελεί ένα εκ φύσεως προϊόν χωρίς λακτόζη.
Τι είναι η δυσανεξία στη λακτόζη;
Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία κατάσταση στην οποία το άτομο εμφανίζει διάφορα συμπτώματα μετά την κατανάλωση προϊόντων που περιέχουν λακτόζη. Εμφανίζεται σε αρκετά μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι φούσκωμα, πόνος στην κοιλιά, διάρροια, «γουργούρισμα» στο έντερο.
Πώς προκαλείται η δυσανεξία στη λακτόζη;
Η δυσανεξία στη λακτόζη (βασικό σάκχαρο του γάλακτος) προκύπτει από την μειωμένη παραγωγή του ενζύμου λακτάση, το οποίο διασπά τη λακτόζη σε μία πιο απλή μορφή ώστε να απορροφάται από το έντερο.
Υπάρχουν τροφές οι οποίες από τη φύση του είναι απαλλαγμένες από λακτόζη όπως τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα και τα παράγωγά τους όπως το γάλα σόγιας, ρυζιού, αμυγδάλου, καρύδας, φουντουκιού, βρώμης, κάνναβης κ.λπ. Επιπλέον, υπάρχουν προϊόντα τα οποία μετά από επεξεργασία έχουν χαμηλή ή και καθόλου λακτόζη.