Αύξηση επιπέδων σιδήρου

Ο σίδηρος ανήκει στην ομάδα των μετάλλων1 και είναι εξαιρετικής σημασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι σημαντικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης (η οποία περιέχεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια και είναι φορέας του οξυγόνου στο σώμα) και της μυοσφαιρίνης (η οποία περιέχεται στους μύες και συμμετέχει στις λειτουργίες απελευθέρωσης ενέργειας). Συνεισφέρει στην υγεία των μαλλιών μας, του δέρματος και των νυχιών.

Η έλλειψη σιδήρου αποτελεί την πιο συχνή αιτία αναιμίας και ονομάζεται σιδηροπενική αναιμία. Πλήττει κυρίως νεογνά, παιδιά, εφήβους και γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, κυοφορούσες ή μη. Είναι η πιο συχνή διατροφική διαταραχή στο κόσμο.

Οι αιτίες που θεωρούνται υπεύθυνες για την εμφάνιση της σιδηροπενικής αναιμίας είναι η μειωμένη πρόσληψη σιδήρου από τη διατροφή, η χαμηλή (εντερική) απορρόφηση σιδήρου και η αυξημένη απώλεια σιδήρου από το σώμα.

Ως συμπτώματα της έλλειψης σιδήρου καταγράφονται το αίσθημα κόπωσης, η δυσκολία συγκέντρωσης, κάποια προβλήματα μνήμης, η τριχόπτωση, το σπάσιμο των νυχιών, το σύνδρομο ανήσυχων άκρων κ.α.

Για την αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας απαιτείται η ιατρική συμβουλή.

Συνήθως προτείνεται η αύξηση της πρόσληψης σιδήρου είτε μέσω της διατροφής είτε με τη λήψη κάποιου συμπληρώματος.

Κλινική μελέτη έδειξε ότι η χορήγηση 5g σπιρουλίνας για ένα μήνα σε ενήλικες νεαρές γυναίκες που έπασχαν από αναιμία, είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των επιπέδων της αιμοσφαιρίνης στο αίμα τους, γεγονός που αποδίδεται στην περιεκτικότητα της σπιρουλίνας σε σίδηρο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

Επίσης, η χορήγηση 1g σπιρουλίνας για πενήντα ημέρες σε αναιμικά παιδιά προσχολικής ηλικίας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση της απορρόφησης κάποιων θρεπτικών συστατικών όπως πρωτεΐνης και σιδήρου, καθώς και την αύξηση των επιπέδων αιμοσφαιρίνης.24

Η Spiroulina PLATENSIS αποτελεί τη φυσική λύση σε προβλήματα που συνδέονται με την έλλειψη σιδήρου, καθώς διαθέτει μεγάλες ποσότητες σιδήρου υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.

Η Spiroulina PLATENSIS διαθέτει περισσότερο σίδηρο ακόμη κι απ’ το συκώτι!

 

 Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης