Αντιμετώπιση γαστρεντερολογικών προβλημάτων

Τα προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα αποτελούν συχνό φαινόμενο για το σύγχρονο άνθρωπο. Μέσα σε αυτά είναι η δυσκοιλιότητα και οι αιμορροΐδες.

Η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε μειωμένη περισταλτικότητα του εντέρου με αποτέλεσμα το αίσθημα του «φουσκώματος». Η ελλιπής άσκηση και γενικότερα η μειωμένη σωματική δραστηριότητα, το στρες, κάποια φάρμακα και η ανεπαρκής πρόσληψη φυτικών ινών αποτελούν αίτια της δυσκοιλιότητας.

Τρόποι αντιμετώπισης δυσκοιλιότητας

  • Κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες
  • Κατανάλωση άφθονων υγρών (περίπου 8-10 ποτήρια την ημέρα)
  • Μείωση της κατανάλωσης των επεξεργασμένων τροφίμων
  • Κατανάλωση ενός καλού πρωινού με κάποιο ζεστό ρόφημα
  • Τήρηση ενός διατροφικού προγράμματος που αφορά τις ώρες των γευμάτων
  • Καθημερινή άσκηση

Οι αιμορροΐδες είναι μικρά αιμοφόρα αγγεία, δηλαδή μικρές φλέβες και αρτηρίες, που μεταφέρουν αίμα στην περιοχή του πρωκτού. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν οι αιμορροΐδες διογκώνονται.

Πολλές είναι οι αιτίες που συμβάλουν στην εμφάνιση των αιμορροΐδων και η δυσκοιλιότητα είναι μια από τις κύριες αιτίες. Άλλες αιτίες είναι η εγκυμοσύνη, η ηλικία και η κληρονομικότητα. Ως συμπτώματα καταγράφονται πόνος, αιμορραγία, τοπικός ερεθισμός, κνησμός κ.α.

Η καθημερινή κατανάλωση της Spiroulina PLATENSIS, καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αποτελεί την φυσική λύση για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Επιπροσθέτως, συμβάλει στη διατήρηση της γενικότερης καλής λειτουργίας του εντέρου αφού έχει αποδειχθεί ότι η συστηματική κατανάλωση σπιρουλίνας καταστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων όπως e-coli και Candida, ενώ παράλληλα προστατεύει την ‘καλή-φυσιολογική’ χλωρίδα του εντέρου (bifidus).

Τέλος, υπάρχουν ευρήματα ότι η Spiroulina PLATENSIS έχει ευεργετική δράση και στην αντιμετώπιση των αιμορροΐδων.

 Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης