Σουτζουκάκια από φάβα και Σπιρουλίνα flakes

Μεταλλικό σκεύος με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Τα πιο νόστιμα εναλλακτικά σουτζουκάκια!
Η φάβα με την υπέροχη γεύση της και τα Σπιρουλίνα flakes με το πλήθος θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν συνθέτουν ένα πιάτο ιδανικό για κάθε απαίτηση!
Γεύση και θρέψη μαζί!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες (χωρίς το βράσιμο της φάβας)
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 626,8kcal

Υλικά

  • 1 σακουλάκι φάβα (500g)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κάρυ
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 50g ελαιόλαδο

Για την σάλτσα

  • 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 60g ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κάρυ και λίγη ρίγανη
  • προαιρετικά 1/2 κ.γλ. ζάχαρη
  • 9g Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Αφού βράσουμε τη φάβα με το κρεμμύδι, την πολτοποιούμε και τη βάζουμε σε ένα σκεύος.
  2. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το κάρυ, τη σκόνη μουστάρδας και το αλατοπίπερο.
  3. Δημιουργούμε ένα μείγμα σταθερό και ελαφρώς μαλακό που μπορούμε να το πλάσουμε και με αυτό φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια.
  4. Στη συνέχεια, σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια από φάβα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν.
  5. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις ντομάτες, το κάρυ, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα μας.
  7. Μόλις ολοκληρωθεί προσθέτουμε τα 9g Σπιρουλίνα Flakes και σερβίρουμε στο πιάτο.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης