Σουτζουκάκια από φάβα και Σπιρουλίνα flakes

Μεταλλικό σκεύος με σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και φύλλα δυόσμου για διακόσμηση

Τα πιο νόστιμα εναλλακτικά σουτζουκάκια!
Η φάβα με την υπέροχη γεύση της και τα Σπιρουλίνα flakes με το πλήθος θρεπτικών συστατικών που διαθέτουν συνθέτουν ένα πιάτο ιδανικό για κάθε απαίτηση!
Γεύση και θρέψη μαζί!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριος
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες (χωρίς το βράσιμο της φάβας)
Μερίδες: 3
Θερμίδες ανά μερίδα: 598 kcal

Υλικά:

  • 1 σακουλάκι φάβα (500g)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. κάρυ
  • 1/2 κ.σ. μουστάρδα σκόνη
  • 50g ελαιόλαδο

Για την σάλτσα:

  • 4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 60g ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο κάρυ και λίγη ρίγανη
  • προαιρετικά 1/2 κ.γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφού βράσουμε την φάβα με το κρεμμύδι την πολτοποιούμε και την βάζουμε σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε την ρίγανη, το κάρυ, την σκόνη μουστάρδας και το αλατοπίπερο. Δημιουργούμε ένα μείγμα σταθερό και ελαφρώς μαλακό που μπορούμε να το πλάσουμε και με αυτό φτιάχνουμε τα σουτζουκάκια.
Στην συνέχεια σε μία λαδόκολλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα σουτζουκάκια από φάβα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 180 οc μέχρι να ροδίσουν.

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τις ντομάτες, το κάρυ, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα μας. Μόλις ολοκληρωθεί σερβίρουμε στο πιάτο.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X