Κριθαρότο με λαχανικά, σόγια και Σπιρουλίνα flakes

Ξύλινο πιάτο με κριθαράκι και κομμένα πολύχρωμα λαχανικά μέσα σ’ αυτό πάνω σε έναν ξύλινο πάγκο με κομμένες κόκκινες και πράσινες πιπεριές, καρότα και ντοματάκια.

Ένα πολύχρωμο πιάτο με αγνά υλικά!
Τόσα λαχανικά σε συνδυασμό με τα Σπιρουλίνα flakes χαρίζουν όχι μόνο υπέροχη γεύση αλλά και τόνωση!
Πρωτεΐνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία είναι κάποια από τα πολύτιμα συστατικά που κρύβονται σε αυτό το γεύμα!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 40′
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 520,7 kcal

Υλικά:

  • 1 πακέτο κριθαράκι (500g)
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 lt νερό
  • 7 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ.σ σόγια
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια σε λεπτά κομμάτια ( στικς) και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια.
  2. Βάλτε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίξτε το κριθαράκι. σοτάρετε για 7-8 λεπτά. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα τα λαχανικά ( κολοκυθάκια, πιπεριές, κρεμμύδια, σόγια) και σοτάρετε για 4-5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Στην συνέχεια ρίξτε στο τηγάνι το σοταρισμένο κριθαράκι, προσθέστε το νερό και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Αν χρειαστεί προσθέστε και επιπλέον νερό μέχρι το κριθαράκι να μαγειρευτεί.
  4. Βγάλτε το από την φωτιά όταν είναι έτοιμο και σερβίρετε αφού κρυώσει ελαφρώς.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X