Φαγόπυρο με κουρκουμά και Σπιρουλίνα Flakes

Φαγόπυρο γαρνιρισμένο με μαϊντανό σε μαύρο σκεύος

Το φαγόπυρο ή αλλιώς «μαύρο σιτάρι», μπορεί να μην είναι και τόσο διαδεδομένη τροφή, διαθέτει όμως θαυματουργές της ιδιότητες. Σε συνδυασμό με τον κουρκουμά και τα Σπιρουλίνα Flakes, χαρίζουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Βαθμός δυσκολίας: Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 10′ προετοιμασία, 1 ώρα αναμονή
Μερίδες: 2
Θερμίδες ανά μερίδα: 470 kcal

Υλικά:

  • 100g φαγόπυρο
  • 200ml ζεστό νερό
  • 2 μικρά κολοκύθια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
  • 1 πορτοκάλι (το χυμό του) και ξύσμα από όλο το πορτοκάλι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. κουρκουμά
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε το φαγόπυρο και το νερό σε ένα μπολ. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το μπολ και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα, μέχρι να «τραβήξει» όλο το νερό και να φουσκώσει.
  2. Αφού πλύνετε καλά τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες τους. Τα κόβετε οριζόντια στη μέση και κατόπιν σε λεπτές μισές φέτες.
  3. Τις φέτες κολοκυθιού, το καρότο, το κρεμμύδι, το φαγόπυρο και τον δυόσμο, τις βάζετε ξεχωριστά σε ένα μπολ, και ανακατεύετε.
  4. Χτυπάτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, τον κουρκουμά, τα Σπιρουλίνα flakes, αλάτι και πιπέρι.
  5. Περιχύνετε τα υπόλοιπα υλικά, αναδεύετε και σερβίρετε αμέσως.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X