Χορτοφαγικό burger με Σπιρουλίνα flakes

Μπέργκερ με μαύρο ψωμί που περιέχει ντομάτα, μαρούλι, αγγούρι, κρεμμύδι, μπιφτέκι λαχανικών και Σπιρουλίνα flakes πάνω σε λαδόκολλα σε ξύλινο πάγκο με ένα μαχαίρι δίπλα

Το απόλυτο χορτοφαγικό burger…

Λαχανικά & Σπιρουλίνα flakes σε έναν γευστικό συνδυασμό που δε θα αφήσει περιθώρια για αμφισβήτηση! Όλα τα απαραίτητα θρεπτικά σε ένα πιάτο που είναι πολύ νοστιμότερο από όσα burger έχετε δοκιμάσει!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 25′
Μερίδες: 2

Θερμίδες ανά μερίδα: 708,3 kcal

Υλικά:
2 πολύσπορα ψωμάκια για burger

Υλικά για τα Μπιφτέκια:

  • 120g ρεβύθια βρασμένα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 5 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε κομματάκια
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ½ κούπα αλεύρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα μαρουλιού
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μίξερ, ρίχνετε τα βρασμένα ρεβύθια για να γίνουν ψιλά τρίμματα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζετε τα λιωμένα ρεβύθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Πλάθετε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλετε και τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να ξεροψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα βάζετε σε πιάτο με χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Σερβίρισμα:
Κόβετε το ψωμάκι στην μέση και βάζετε το μπιφτέκι, μουστάρδα, ένα φύλλο μαρούλι, μια ροδέλα ντομάτα, μία ροδέλα κρεμμύδι και κλείνετε.

#SpTip Μπορείτε να βάλετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας!

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X