Αλμυρή τάρτα με τυριά και Σπιρουλίνα flakes

Αλμυρή τάρτα με τυριά, χλωρά κρεμμύδια και Σπιρουλίνα flakes

Μια τάρτα ξεχωριστή από τις άλλες… Γιατί είναι λαχταριστή αλλά και με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χάρη στα Σπιρουλίνα flakes.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 65′
Μερίδες: 8
Θερμίδες ανά μερίδα: 302 kcal

Υλικά για την τάρτα:

  • 375g αλεύρι σικάλεως
  • 100g βούτυρο
  • 6g αλάτι
  • 80g παγωμένο νερό

Υλικά για τη γέμιση:

  • 100g τυρί φέτα
  • 100g ανθότυρο
  • 50g κίτρινο τυρί
  • 100g μυζήθρα
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 3-4 χλωρά κρεμμύδια
  • 1 αβγό
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Υλικά για το πέστο με Σπιρουλίνα flakes: Δείτε εδώ

Εκτέλεση:

  1. Στο κάδο του μίξερ με το φτερό, χτυπάτε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια, το αλάτι και το αλεύρι, για 2-3′ σε χαμηλή ταχύτητα
  2. Ρίχνετε το παγωμένο νερό κουταλιά- κουταλιά και ανακατεύετε μέχρι να είναι ομοιόμορφη ζύμη
  3. Την τυλίγεται με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  4. Ψήνετε την τάρτα, βάζοντας στη μέση όσπρια για βάρος, στους 180 oC για περίπου 20′.

Για την γέμιση:

  1. Κόβετε ροδέλες τις ντομάτες και τις αλατίζετε για να φύγουν τα υγρά.
  2. Ανακατεύετε τα τυριά και το αυγό.
  3. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το πέστο.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε για περίπου 30′ στους 170 oC.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X