Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο με αιγοπρόβειο τυρί και Σπιρουλίνα flakes

Σπανακόπιτα σε μαύρο ταψάκι δίπλα σε ένα μαχαίρι

Αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή, λίγο πιο απλή αλλά πολύ θρεπτική! Κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και πεντανόστιμη χάρη στα υλικά που περιέχει!

Χρόνος προετοιμασίας: 60′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Μερίδες: 16
Θερμίδες ανά μερίδα: 181 kcal

Υλικά

  • 1kg σπανάκι ωμό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 πράσα
  • 4 αβγά
  • 200g τυρί αιγοπρόβειο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 250g γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 100g τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κ.σ Σπιρουλίνα flakes
  • μαϊντανό
  • άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το κόβουμε με τα χέρια μας ξεχωρίζοντας ένα – ένα τα φύλλα.
  2. Σοτάρουμε το σπανάκι σε μία κατσαρόλα πρώτα μόνο του και στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τα μπαχαρικά και το σοτάρουμε μαζί με αυτά. Το απομακρύνουμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και το γιαούρτι και τα χτυπάμε, προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα στο σπανάκι, το ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα ταψί αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα, την οποία έχουμε ήδη λαδώσει.
  5. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο χωρίς αέρα στους 180ºC για περίπου 1 ώρα. Μόλις ψηθεί, κλείνουμε την κουζίνα και αφήνουμε να κρυώσει.

Καλή σας απόλαυση!

 

*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X