Ρυζόγαλο χωρίς λακτόζη

Ποτήρι με ρυζόγαλο γαρνιρισμένο με κανέλα σε σκόνη και δύο μικρές φέτες μπανάνα

Το ρυζόγαλο είναι το γλύκισμα της παιδικής μας ηλικίας! Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικό! Ακόμη κι αν έχει δυσανεξία στη λακτόζη, αυτό μπορείς να το φας, αφού μπορείς να χρησιμοποιήσεις γάλα χωρίς λακτόζη!

Χρόνος προετοιμασίας: 60′
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Μερίδες: 6
Θερμίδες ανά μερίδα: 172 kcal
Υλικά

  • 200g ρύζι
  • 1lt γάλα χωρίς λακτόζη
  • 80g ζάχαρη καστανή ή λευκή
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το νερό και το ρύζι σε δυνατή φωτιά και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό. Στην συνέχεια χαμηλώνεται την φωτιά και περιμένετε μέχρι να βράσει όλο το ρύζι και να απορροφηθεί εντελώς το νερό.
  2. Ανακατεύετε για να μην κολλήσει το ρύζι, το απομακρύνετε από την φωτιά και το αφήνετε 20 λεπτά να κρυώσει.
  3. Σε ένα μπολ προσθέτετε 200ml γάλα και 4 κ.σ. κορν φλάουρ και ανακατεύετε.
  4. Σε μία κατσαρόλα προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα, την ζάχαρη και το ρύζι και τη βάζετε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας ελαφρά.
  5. Μόλις αρχίσει να βράζει ανακατεύετε συνεχώς για 10 λεπτά, προσθέτετε τη βανίλια και το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουρ από την κατσαρόλα, ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν και το απομακρύνετε από την φωτιά.
  6. Προσθέτετε τις 2 κ.σ Σπιρουλίνα flakes και ανακατεύετε καλά.
  7. Μοιράζετε το μείγμα σε 6 μπολ και τα βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Σερβίρετε το μπολ προσθέτοντας κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!

 

*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X