Μανιταρόσουπα με King Oyster mushrooms

Σούπα με αποξηραμένα king Oyster μανιτάρια

Τι καλύτερο για να ξεκινήσει ένα γεύμα από μία απλή σούπα; Μα φυσικά, μία σούπα με αποξηραμένα king oyster μανιτάρια!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 90′
Μερίδες: 2
Θερμίδες: 266kcal
Vegan choice

ΥΛΙΚΑ

  • 3 συσκευασίες αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια
  • 2 φρέσκα King Oyster μανιτάρια
  • 1 μέτρια πατάτα
  • 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι
  • 1 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. πάστα μίσο (προαιρετικά)
  • 100ml φυτική κρέμα
  1. ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αποξηραμένα αποξηραμένα King Oyster μανιτάρια και καλύπτουμε με νερό βραστό και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  3. Κόβουμε τα φρέσκα King Oyster mushrooms σε λεπτές φέτες και μετά σε μέτρια κομμάτια και σε ένα τηγάνι με μέτρια προς δυνατή φωτιά τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας τα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω το 1 κ. γλ. σκόρδο σκόνη (αν έχουμε καπνιστό είναι ακόμα καλύτερα!)
  4. Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 5′ μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
  5. Προσθέτουμε την πατάτα (αφού την πλύνουμε και την καθαρίσουμε) και τα αφήνουμε για λίγο ανακατεύοντας (ώστε να μην κολλήσουν αλλά να μαλακώσουν). Προσθέτουμε και τα μανιτάρια χοντροκομμένα.
  6. Σβήνουμε με τον ζωμό και ρίχνουμε μέσα τα αποξηραμένα μανιτάρια με το ζωμό που έχουν βγάλει για έξτρα γεύση και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  7. Προσθέτουμε και την πάστα μίσο. Τα αφήνουμε για ακόμη 10′. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την φυτική κρέμα, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Αφήνουμε για 5′ τουλάχιστον.
  8. Τέλος, με μπλέντερ χειρός πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει βελουτέ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  9. Γαρνίρουμε από πάνω με λίγη από την κρέμα ωμή (προαιρετικό) και τα μανιτάρια τα σωτέ.

Ευχαριστούμε για την έμπνευση & την εκτέλεση της συνταγής τον chef Κωνσταντίνο Μοίρη & για τη διατροφική ανάλυση & τη θερμιδομέτρηση την Ιουλία Σταμοστέργιου.

• Sluuurrp •
Dinner tonight provided by: Mushrooms’ Art

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης