Πίτα με κινόα, σπανάκι και Σπιρουλίνα flakes [Gluten free]

Σκεύος πάνω σε σχάρα με πίτα που στην κρούστα της φαίνονται τα Σπιρουλίνα flakes

Υπέροχη πίτα ιδανική για όλη την οικογένεια! Πλήθος θρεπτικών συστατικών, χάρη στα Σπιρουλίνα Flakes, σε συνδυασμό με καταπληκτική γεύση! Κανείς δεν πρόκειται να αντισταθεί!

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος προετοιμασίας: 50′
Μερίδες: 8-10
Θερμίδες ανά μερίδα: 196kcal

Υλικά

  • 200g κινόα ωμή
  • 200g σπανάκι φρέσκο
  • 5 κολοκύθια
  • 3 ½ κούπες νερό
  • 1 αβγό ή ασπάδια από 2 αβγά
  • 200g μανιτάρια φρέσκα
  • 3 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
  • 150g μοτσαρέλα λευκή σε κομμάτια
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε την κινόα και τη βάζετε στην κατσαρόλα με το νερό και το χυμό λεμονιού.
  2. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε την εστία και κλείνετε την κατσαρόλα. Αφήνετε για περίπου 15′.
  3. Όταν η κινόα έχει απορροφήσει όλο το νερό, την αδειάζετε σε ένα μπολ που περιέχει τα χτυπημένα ασπράδια αυγών και τα ανακατεύετε.
  4. Λαδώνετε ένα ταψάκι μικρό και ρηχό και απλώνετε το μείγμα σας. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει τραγανό. Χρειάζεται περίπου 20′ 180-200ºC.
  5. Παράλληλα, σωτάρετε τα μανιτάρια με λίγο λάδι και τα σβήνετε με λίγο μπαλσάμικο.
  6. Στη συνέχεια, σε μία κατσαρόλα βράζετε λίγο τα υπόλοιπα λαχανικά, και τα σουρώνετε.
  7. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και προσθέτετε πάνω τα λαχανικά, τα κομμάτια μοτσαρέλας, τα Σπιρουλίνα flakes, το αλάτι και το πιπέρι. Βάζετε ξανά στο φούρνο και αφήνετε ώσπου να λιώσει το τυρί.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης