Μπισκότα με δημητριακά και Σπιρουλίνα flakes [Gluten free]

Τρία μπισκότα με δημητριακά και καρπούς

Τα μπισκότα αποτελούν αγαπημένο γλύκισμα. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Είναι εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά χάρη στο ταχίνι και τα Σπιρουλίνα flakes!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: περίπου 25 μπισκότα
Θερμίδες ανά μερίδα: 72,5 kcal

Υλικά

  • 50ml γάλα 2% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 60g μέλι
  • 80g ταχίνι
  • 1 βανίλια
  • 200g αμύγδαλα τριμμένα
  • 30g κακάο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 5 κ.σ Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση

  1. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (και τα Σπιρουλίνα Flakes).
  3. Παίρνουμε το δεύτερο μπολ με τα στερεά και το ρίχνουμε προσεκτικά στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας καλά.
  4. Δημιουργείται μία ζύμη η οποία δεν κολλά στα χέρια και πλάθεται.
  5. Παίρνουμε την ζύμη, την κόβουμε σε μικρές μπάλες και αρχίζουμε να την πλάθουμε ελαφρώς και να την απλώνουμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο μέγεθος που θέλουμε την ζύμη.
  7. Της δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (στρόγγυλο, τετράγωνο, οβάλ).
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 5-6′ και μετά ανοίγουμε τον φούρνο και γυρνάμε την ζύμη από την άλλη πλευρά για να ψηθεί. (Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στον φούρνο καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν.)
  9. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα βάλουμε σε γυάλινο δοχείο.
  10. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

 

*Ευχαριστούμε τη Σταυρούλα Γούναρη, Κλινικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Msc

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης