Μπισκότα με δημητριακά και Σπιρουλίνα flakes χωρίς γλουτένη

Τρία μπισκότα με δημητριακά και καρπούς

Τα μπισκότα αποτελούν αγαπημένο γλύκισμα. Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Είναι εύκολα, γρήγορα και θρεπτικά χάρη στο ταχίνι και τα Σπιρουλίνα flakes!

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 45′
Μερίδες: περίπου 25 μπισκότα
Θερμίδες ανά μερίδα: 72,5 kcal

Υλικά:

  • 50 ml γάλα 2% λιπαρά
  • 1 αυγό
  • 60g μέλι
  • 80g ταχίνι
  • 1 βανίλια
  • 200g αμύγδαλα τριμμένα στον πολυκόφτη
  • 30g κακάο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 5 κ.σ Σπιρουλίνα flakes

Εκτέλεση:

  1. Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά μαζί.
  2. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε και ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί.
  3. Παίρνουμε το δεύτερο μπολ με τα στερεά και το ρίχνουμε προσεκτικά στον κάδο του μίξερ ανακατεύοντας καλά.
  4. Δημιουργείται μία ζύμη η οποία δεν κολλά στα χέρια και πλάθεται.
  5. Παίρνουμε την ζύμη, την κόβουμε σε μικρές μπάλες και αρχίζουμε να την πλάθουμε ελαφρώς και να την απλώνουμε στο ταψί.
  6. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε στο μέγεθος που θέλουμε την ζύμη.
  7. Της δίνουμε ό,τι σχήμα θέλουμε (στρόγγυλο, τετράγωνο, οβάλ).
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC για 5-6 λεπτά και μετά ανοίγουμε τον φούρνο και γυρνάμε την ζύμη από την άλλη πλευρά για να ψηθεί.
  9. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα στον φούρνο καθώς είναι πολύ εύκολο να καούν.
  10. Μόλις κρυώσουν μπορούμε να τα βάλουμε σε γυάλινο δοχείο.
  11. Μπορούμε να τα καταναλώσουμε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X