Μουσακάς με αλεύρι νισεστέ και Σπιρουλίνα flakes

Ένα καλοψημένο κομμάτι μουσακά σε λευκό πιάτο και λίγο δυόσμο στο πλάι για γαρνιτούρα

Ο μουσακάς αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά φαγητά! Με αυτή τη συνταγή, ακόμη κι αν έχεις δυσανεξία στη γλουτένη, μπορείς να τον γευτείς!

Βαθμός δυσκολίας: Δύσκολο
Xρόνος προετοιμασίας: Περίπου 2 ώρες
Μερίδες: Περίπου 10
Θερμίδες ανά μερίδα: 387,9 kcal

Υλικά:

  • 4 πατάτες
  • 4 μελιτζάνες
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500g μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

  • 1 lt γάλα 2% λιπαρά (Εναλλακτικά μπορείτε προσθέσετε κατσικίσιο γάλα)
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 5-6 κ.σ. αλεύρι νισεστέ

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα λαχανικά( πατάτες και μελιτζάνες) και τα κόβουμε σε πάχος 2 εκ.
  2. Σε δύο ταψιά βάζουμε ξεχωριστά τις μελιτζάνες και τις πατάτες κομμένες και προσθέτουμε 50 ml ελαιόλαδο μέχρι να ψηθούν. Οι μελιτζάνες ψήνονται γρηγορότερα από τις πατάτες γιαυτό θα πρέπει να τις βάλουμε σε ξεχωριστό ταψί πρώτες , να βγάλουμε το ταψί μόλις ψηθούν και να βάλουμε στην συνέχεια αυτό με τις πατάτες.
  3. Σ ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, βάζουμε 1 κούπα νερό και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε το μείγμα για 25-30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία .
  4. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί που προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 ml ελαιόλαδου τις πατάτες την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε κενά. Από πάνω βάζουμε τις μελιτζάνες πάλι την μία δίπλα στην άλλη χωρίς κενά και προσθέτουμε τον κιμά .

Για την μπεσαμέλ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι νισεστέ, το βούτυρο, λίγο αλάτι και πιπέρι και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
  2. Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα και να παίρνει την μορφή κρέμας, η μπεσαμέλ είναι έτοιμη.
  3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τον κιμά προσεκτικά μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.
  4. Με μία σπάτουλα ή με ένα κουτάλι στρώνουμε τις περιοχές που δεν καλύφθηκαν επαρκώς.
  5. Ψήνουμε τον μουσακά στους 180oC για 40-50′ ανάλογα την κουζίνα. Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X