Κρύα ντοματόσουπα και Σπιρουλίνα flakes [Gluten free]

Λευκό μπολ με ντοματόσουπα γαρνιρισμένη με λαχανικά στο κέντρο

Δροσερό και θρεπτικό πιάτο… ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα. Παραδοσιακά μεσογειακά υλικά όπως η ντομάτα και ο βασιλικός δένουν αρμονικά με τα Σπιρουλίνα flakes. Μια συνταγή… να την πιεις στο ποτήρι!

Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Μερίδες: 4
Θερμίδες ανά μερίδα: 133kcal

Υλικά

  • 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 250ml νερό
  • 2 κ.σ. Σπιρουλίνα Flakes
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη προαιρετικά
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι στραγγιστό
  • ψιλοκομμένος βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις ντομάτες από φλούδες και σπόρια και χοντροκόβετε τη σάρκα.
  2. Βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τα φύλλα μαϊντανού και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε τη σάρκα από τις ντομάτες, το νερό, τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά, να λιώσουν πολύ καλά.
  4. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε να πάρει μία βράση. Τότε σβήνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το μηλόξυδο. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να κρυώσει.
  5. Προσθέτετε τα Σπιρουλίνα flakes και σερβίρετε σε μπολ. Γαρνίρετε κάθε μερίδα με λίγο γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.

Καλή σας απόλαυση!
#Sp_recipes

 

Προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν στη συνταγή:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης