Ενίσχυση μνήμης & συγκέντρωσης

Η ανθρώπινη μνήμη μπορεί να συγκρατεί έναν ασύλληπτο αριθμό πληροφοριών, τις οποίες και δύναται να ανακαλεί.

Έχουμε δύο είδη μνήμης: τη βραχυπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη μνήμη. Η βραχυπρόθεσμη μνήμη αποτελεί δομικό στοιχείο του μνημονικού μας συστήματος καθώς σε αυτήν γίνεται η επεξεργασία των πληροφοριών και η αποθήκευση τους. Συγκρατεί για σύντομο χρονικό διάστημα τις πληροφορίες που έχουν ήδη αναγνωρισθεί. Η μακροπρόθεσμη μνήμη μπορεί να αποθηκεύσει τεράστιο όγκο πληροφοριών, δημιουργώντας ένα τεράστιο δίκτυο δεδομένων.

Η μνήμη είναι ικανότητα. Χάρη στη μνήμη μας οφείλουμε την εξέλιξή μας. Όσο περισσότερο εξασκούμε τη μνήμη, τόσο αποδοτικότερη γίνεται. Έχει αποδειχθεί ότι τα προβλήματα μνήμης και οι δυσλειτουργίες γνωστικών διεργασιών πλήττουν τα άτομα που δεν την εξασκούν.

Μεταξύ των παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά τη μνήμη συγκαταλέγονται το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις.

Το γεγονός ότι η Spiroulina PLATENSIS περιέχει λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, παρέχει ενδείξεις ότι μπορεί να είναι βοηθητική στην ενίσχυση της μνήμης, χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό με συνθετικές ουσίες.

 

 Για τις βιβλιογραφικές παραπομπές μεταβείτε στην καρτέλα ‘Βιβλιογραφία’

‘ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Ή ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ’

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης