Ο δεκάλογος για την απώλεια βάρους

Νεαρή γυναίκα με με κοντό μπλουζάκι γυμνασμένους κοιλιακούς με τα χέρια ψηλά

Λίγο πριν το καλοκαιράκι… Λίγο πριν την παραλία (λογικά θα πάμε κάποια στιγμή!)

Λίγο πριν βάλεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα! Λίγο πριν δοκιμάσεις το περσινό σου σορτσάκι και διαπιστώσεις ότι είναι λίγο στενό!
Τι κάνεις;

Πες όχι σε επικίνδυνες πρακτικές
Καμία δίαιτα express δε σώζει την κατάσταση.
Δε χρειάζεται να καταφύγεις σε ακραίες λύσεις και στερητικές δίαιτες προκειμένου να επιτύχεις γρήγορη απώλεια βάρους.
Θα επιβαρύνεις τον οργανισμό σου και θα πετύχεις το αντίθετο αποτέλεσμα: ο οργανισμός σου θα κουραστεί, οι μεταβολικές διεργασίες θα επιβραδυνθούν και μόλις ξεφύγεις έστω και λίγο (πράγμα βέβαιο, λόγω των επερχόμενων γιορτών) όχι μόνο θα πάρεις τα ελάχιστα κιλά που έχασες, αλλά θα πάρεις ακόμα παραπάνω!

Άλλαξε συνήθειες!
Η ρύθμιση του βάρους είναι ζήτημα συνέπειας και συνήθειας.
Μπορείς να ξεκινήσεις αλλάζοντας επιβλαβείς καθημερινές συνήθειες και να επιτύχεις απώλει βάρους χωρίς να πιεστείς!

Οι 10 «χρυσές» συμβουλές

  1. Πίνετε νερό
    Συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση περισσότερων θερμίδων. Επιπλέον, προκαλεί κορεσμό και μείωση της πείνας. Δοκιμάστε πριν από κάθε γεύμα να καταναλώνετε ένα ποτήρι νερό. Θα παρατηρήσετε ότι έτσι θα τρώτε λιγότερο! Επίσης, κάθε φορά που νιώθετε έντονη λιγούρα ενδιάμεσα σας γεύματά σας πιείτε ένα ποτήρι νερό.
  2. Μειώστε τη ζάχαρη
    Η ζάχαρη κρύβεται σε πολλές τροφές! Μπορεί να νομίζετε ότι καταναλώνετε ελάχιστη μόνο στον καφέ σας, για παράδειγμα, όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά! Περιορίστε αναψυκτικά και χυμούς και μειώστε την ποσότητα της ζάχαρης προσθέτετε στα ροφήματά σας. Αντικαταστήστε τα γλυκά με πιο υγιεινές επιλογές όπως τα φρούτα που περιέχουν πλήθος των βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών. Στην η ζάχαρη περιέχει κενές θερμίδες, παρεμποδίζει τη λειτουργία του μεταβολισμού σας και προσθέτει λίπος στην κοιλιά.
  3. Καταναλώστε λιγότερους υδατάνθρακες
    Σύμφωνα με έρευνες, η κατανάλωση μικρότερων ποσοτήτων υδατανθράκων συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καίγονται. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, με συνέπεια την αποθήκευση επιπλέον θερμίδων από τα κύτταρα λίπους. Μην ξεχνάτε ότι οι υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου. Αυτή η αύξηση προκαλεί πείνα.
  4. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα
    Ναι… Το ξέρουμε! Είναι ψυχολογικό το θέμα!
    Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μικρότερα πιάτα, τρώνε λιγότερο γιατί τα βλέπουν πιο… «γεμάτα»! Αποτέλεσμα είναι να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες
  5. Βάλτε στα ντουλάπια σας μόνο υγιεινές τροφές
    Πόσες φορές πας σιγά- σιγά στην κουζίνα κι ανοίγεις τα ντουλάπια ψάχνοντας απεγνωσμένα για κάτι που θα σου κόψει τη λιγούρα;
    Φροντίστε, λοιπόν, στο ντουλάπι να υπάρχουν μόνο τρόφιμα που δεν επιβαρύνουν το μεταβολισμό σας!. Έτσι δε θα παραστρατίσετε αφού δε θα υπάρχει τίποτα να χαλάσει τη σειρά σου, ακόμα κι αν βρεθείς σε μια στιγμή… αδυναμίας!
  6. Κάντε αερόβια γυμναστική
    Με την αερόβια άσκηση καίγονται περισσότερες θερμίδες.
    Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο αριθμός των θερμίδων που καίτε κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης εξαρτάται από το μέγεθος του σώματός σας και την ένταση της δραστηριότητας.
    Επιπλέον, η αερόβια άσκηση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για κάψιμο του λίπους.
  7. Κάντε βάρη
    Πολλοί θεωρούν ότι ένα πρόγραμμα με βάρη δε συμβάλλει στην απώλεια πολλών θερμίδων έχει όμως πολλά οφέλη.
    Η άσκηση με βάρη είναι αποτελεσματικότερη για τη μυική ενδυνάμωση αλλά και το συνεχές κάψιμο του λίπους ακόμη και σε κατάσταση ηρεμίας. Έτσι, θα προστατέψετε το μυικό ιστό.
    Επιπλέον, συμβάλλει στη βελτίωση του μεταβολισμού σας με την πάροδο του χρόνου.
  8. Καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά
    Οι υδατάνθρακες των φρούτων έχουν χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο με αποτέλεσμα να μην αυξάνουν πολύ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, τα φρούτα διαθέτουν σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών, που επιδρούν στην επιβράδυνση της διαδικασίας της πέψης και επιφέρουν το αίσθημα κορεσμού. Ακόμη, είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών.
  9. Μασάτε αργά
    Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε με αργότερο ρυθμό καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, νιώθουν περισσότερο χορτάτοι σε σχέση με εκείνους που τρώνε γρήγορα. Επιπλέον, τρώγοντας γρήγορα, δε δίνουμε χρόνο στο σώμα μας για να αντιληφθεί το αίσθημα της πληρότητας. Τέλος, η κατανάλωση με πιο αργό ρυθμό αυξάνει τη λειτουργικότητα των ορμονών του κορεσμού.
  10. Κοιμηθείτε σωστά
    Η έλλειψη ύπνο συνδέεται με την παχυσαρκία καθώς έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη ύπνου τείνει να οδηγεί σε αύξηση των επιπέδων κορτιζόλης, η οποία είναι η ορμόνη του στρες και φαίνεται πως ενεργοποιεί την όρεξη.
    Σύμφωνα με τους ειδικούς, εφτά με οκτώ ώρες την νυχτερινού ύπνου είναι ο ιδανικός αριθμός.

Πώς ακριβώς συμβάλλει η Spiroulina PLATENSIS στην απώλεια βάρους;
Η Spiroulina PLATENSIS συμβάλλει στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και την ενεργοποίηση του μεταβολισμού καθώς:

  • περιέχει σε συμπυκνωμένη μορφή ευρέως φάσματος θρεπτικά συστατικά,
  • αναπληρώνει τις ελλείψεις που μπορεί να δημιουργηθούν στον οργανισμό,
  • είναι εξαιρετικά μικρής θερμιδικής αξίας

Κάθε εποχή είναι ιδανική για τη σωστή διατροφή…
Μήπως ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις σωστές διατροφικές συνήθειες;

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης