Ξέρεις πόσο σημαντικά είναι τα λιπαρά οξέα;

Μαυροπίνακας που γράφει Λιπαρά οξέα και Spisoulina PLATENSIS

Τι είναι τα λιπαρά οξέα;

Τα λιπαρά οξέα αποτελούν τη σημαντικότερη μορφή διατροφικού λίπους. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες λιπαρών οξέων, τα κορεσμένα και τα ακόρεστα.

Ποια είναι τα απαραίτητα λιπαρά οξέα;

Για τον άνθρωπο τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι το Ω3 πολυακόρεστο, α-λινολενικό οξύ και το Ω6 πολυακόρεστο λινελαϊκό οξύ.

Μία δίαιτα πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί να προκαλέσει μείωση των επιπέδων της ‘κακής’ χοληστερόλης (LDL) του αίματος, χωρίς να επηρεάζει ουσιαστικά τα επίπεδα της ‘καλής’ χοληστερόλης (HDL), με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιαγγειακών ασθενειών.

Ήξερες ότι… Η πρόσληψή των λιπαρών οξέων γίνεται αποκλειστικά μέσω της διατροφής και πρέπει να σημειωθεί ότι δε γίνεται η σύνθεσή τους στον οργανισμό!

Η Spiroulina PLATENSIS περιέχει τα απαραίτητα για τον οργανισμό λιπαρά οξέα γ-Λινολενικό οξύ (GLA), α-Λινολενικό οξύ (ALA), Λινελαϊκό οξύ (LA)

γ-Λινολενικό οξύ (GLA): συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην αντίδραση του σώματος στη φλεγμονή και στον πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Επιπλέον, έρευνες έχουν δείξει ότι το γ-λινολενικό οξύ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του ατοπικού εκζέματος και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, έχει αντιβακτηριακή δράση, συντελεί και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

α-Λινολενικό οξύ (ALA): με βάση αυτό, ο ανθρώπινος οργανισμός συνθέτει σημαντικά Ω3 λιπαρά οξέα, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου. Έρευνες έχουν δείξει καρδιοπροστατευτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη, καθώς επίσης και πιθανή θετική επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Λινελαϊκό οξύ (LA): Χρησιμοποιείται στη βιοσύνθεση του αραχιδονικού οξέος, αφού προηγουμένως μετατραπεί σε γ-λινολενικό οξύ. Αποτελεί κι αυτό ένα λιπαρό οξύ απαραίτητο για το δέρμα.

Spiroulina PLATENSIS για τα απαραίτητα λιπαρά οξέα απολύτως… φυσικά!

 

Προτεινόμενα προϊόντα:

Εγγραφείτε στο newsletter μας!
Μάθε πρώτος τις super προσφορές

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης