3 συμβουλές για τον καθαρισμό της μάσκας

Γυναίκα με μαύρη ιατρική μάσκα στο πρόσωπο και μοβ γάντια μιας χρήσης κρατάει μία χάρτινη σακούλα αγορών με το λογότυπο Spiroulina PLATENSIS.

Η μάσκα μπήκε για τα καλά στη ζωή και στην καθημερινότητά μας. Την πήρες, την φόρεσες, ώρα να την πλύνεις. Ξέρεις ποια είναι τα κατάλληλα βήματα για έναν ολοκληρωμένο καθαρισμό; Ναι… ναι… υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι για να κρατήσεις μια μάσκα καθαρή!

“Πότε φοράμε τη μάσκα;”
Μπορεί σιγά σιγά να βγαίνουμε από την καραντίνα, αυτή όμως, η “έξοδος” γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες. Ένας από αυτούς είναι η χρήση μάσκας σε διάφορους χώρους. Αυτή η σύσταση αφορά μέρη που παρατηρείται συνωστισμός και δεν είναι εφικτή η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης ασφαλείας του 1 ½ μέτρου από άλλα άτομα.

“Πώς θα καθαρίσω τη μάσκα μου;”
Αρχικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι οδηγίες σημειώνουν ότι οι υφασμάτινες μάσκες πρέπει να πλένονται τακτικά, ώστε να μην εγκλωβίζονται μικρόβια.
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες step-by-step και η μάσκα σου θα λάμπει από καθαριότητα!

Βήμα #1
Αφαίρεσε τη μάσκα πολύ προσεκτικά και τοποθέτησέ τη σε κάποιο ασφαλές σημείο.
Βγάζουμε τη μάσκα με… ευλαβική προσοχή!
Δεν αγγίζουμε τη μάσκα. Δεν ακουμπάμε τα μάτια, τη μύτη ή το στόμα!
Αν ο ιός βρίσκεται στο εξωτερικό της μάσκας, μπορεί να τον μεταφέρεις πιάνοντας το πρόσωπό σου.
Αφού, λοιπόν, την αφαιρέσεις, πλένεις τα χέρια σου πολύ… σχολαστικά!

Βήμα #2
Δεν πλένουμε μόνο τα χέρια μας… Πρέπει να πλένουμε και τη μάσκα μας!
Η πλύση γίνεται με τα εξής δύο υλικά: το σαπούνι και το νερό.
Κάθε σαπούνι διαλύει τον ιό. Μπορεί να είναι σαπούνι για τα χέρια, σαπούνι πιάτων ή απορρυπαντικό ρούχων.
Μην πάρεις το απορρυπαντικό με τους μπλε και τους πράσινους κόκκους! Όλα τα σαπούνια κάνουν την ίδια δουλειά για τη μάσκα! Και φυσικά, απόφυγε οτιδήποτε τοξικό.

Οδηγίες για την πλύση στο χέρι!
Πήγαινε στο νεροχύτη, σε μία μικρή λεκάνη ρίχνεις λίγο σαπούνι. Ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνεις τη μάσκα σου και την πλένεις για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, όσο χρόνο δηλαδή πλένεις και τα χέρια σου. Βεβαιώσου ότι το σαπούνι έχει μεταφερθεί σε όλη τη μάσκα. Τρίψ’ τη καλά και μετά ξέπλυνέ τη. Τελειώνοντας, άπλωσέ τη ή άφησέ τη κάπου ζεστά να στεγνώσει. Την έπλυνες, τη στέγνωσες και τώρα είναι έτοιμη να τη σιδερώσεις και να τη χρησιμοποιήσεις ξανά!
Κι αν βαριέσαι να πλύνεις τη μάσκα σου στο χέρι… Υπάρχει ευκολότερος τρόπος καθαρισμού! Ρίξ’ τη στο πλυντήριο! Βάλε το απορρυπαντικό πλυντηρίου που χρησιμοποιείς, ρύθμισε το πρόγραμμα της πλύσης και πάτα το κουμπί! Αααα! Μη φοβηθείς να βάλεις κι άλλα ρούχα για πλύσιμο! Το νερό και το απορρυπαντικό είναι ο χειρότερος εχθρός του Covid-19! Επιπλέον, ο ιός δε συμπαθεί τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα!

“Κάθε πότε πρέπει να πλένω τη μάσκα μου;”
Οι οδηγίες είναι σαφείς. Οι ειδικοί συνιστούν οι υφασμάτινες μάσκες να πλένονται μία φορά την ημέρα σε περίπτωση που την έχεις φορέσει έξω.
Προσοχή!
Η μάσκα πρέπει να είναι εντελώς στεγνή πριν τοποθετηθεί στην τσάντα. Χρησιμοποίησε χάρτινη σακούλα και όχι πλαστική.

Αγόρασε πολλές μάσκες
Καλό είναι για να μην πλένεις συνεχώς, να έχεις πολλές μάσκες να χρησιμοποιείς. Αγόρασε αρκετές. Το κόστος δεν είναι μεγάλο και σαφώς δε συγκρίνεται με το κόστος που θα έχει στην υγεία σου μία μόλυνση από τον ιό εξαιτίας της μη χρήσης μάσκας!
Εκμεταλλεύσου τις προσφορές Spiroulina PLATENSIS για να αποκτήσεις 100% βαμβακερές πλενόμενες μάσκες.

Εγγραφείτε στο newsletter
& αποκτήστε 10% έκπτωση στην επόμενη παραγγελία

Αποδεχθείτε τους Όρους Χρήσης

X