παραγωγή και ποιότητα

Παραγωγή και ποιότητα για ασφάλεια και υγεία στη διατροφή παιδιών και μεγάλων

Το Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας έχει κατασκευάσει μια πρωτοποριακή, οικολογικά προσανατολισμένη μονάδα υδατοκαλλιέργειας στη Θερμοπηγή Σιδηροκάστρου, ενώ βρίσκεται υπό κατασκευή και η δεύτερη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στα Θερμά της Νιγρίτας Σερρών. Σε μία έκταση 10 συνολικά στρεμμάτων καλλιεργείται η Spiroulina Platensis κάτω από απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να είμαστε σε θέση να σας παραδίδουμε εξαιρετική ελληνική σπιρουλίνα (greek spirulina).

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των μονάδων παραγωγής σε συνδυασμό με τους συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους συνεισφέρουν αποφασιστικά στην άριστη ποιότητα της Spiroulina Platensis.

Η σπιρουλίνα αναπτύσσεται σε υδάτινο, αλκαλικό περιβάλλον με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας και του διοξειδίου του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Η καλλιέργειά της λαμβάνει χώρα σε προστατευόμενες δεξαμενές, εξαλείφοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο προβλήματα μόλυνσης από εξωγενείς παράγοντες, όπως έντομα, σκόνη, βροχή κλπ. Κατά την παραγωγή της σπιρουλίνας δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα, συντηρητικά ή γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

 

Η ποιότητα των τελικών προϊόντων διασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, δίνεται μεγάλη βαρύτητα στη μέριμνα γύρω από θέματα ποιότητας, τόσο των πρώτων υλών, όσο και του χρησιμοποιούμενου νερού. Ιδιαιτέρως όσον αφορά το τελευταίο, εξασφαλίζεται με συνεχείς ποιοτικούς ελέγχους τόσο η μικροβιακή του καθαρότητα, όσο και η απουσία βαρέων μετάλλων, καθώς είναι γνωστό ότι τα άλγη έχουν μεγάλη ικανότητα βιοσυσσώρευσης βαρέων μετάλλων, γεγονός που σημαίνει ότι η παρουσία αυτών είτε στο νερό, είτε στα θρεπτικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη της σπιρουλίνας θα είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού προϊόντος. Ποιοτικοί έλεγχοι τόσο των τελικών προϊόντων όσο και των πρώτων υλών καταδεικνύουν την άριστη ποιότητα της παραγόμενης σπιρουλίνας, γεγονός που καθιστά την κατανάλωσή της απολύτως ασφαλή για την υγεία ενηλίκων αλλά και για τη διατροφή των παιδιών.


Ο φυσικός τρόπος παραγωγής συνδυαζόμενος με το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής και τον άφθονο ελληνικό ήλιο, οι σύγχρονες τεχνολογικές μέθόδοι, οι ελεγχόμενες συνθήκες καλλιέργειας και ο ποιοτικός έλεγχος των τελικών προϊόντων συντελούν στην παράδοση στον καταναλωτή σπιρουλίνας αρίστης ποιότητας.

Spirulina Platensis από το Δίκτυο Ελληνικής Σπιρουλίνας

spirulina newsletter

Sereal DesignersΔιαδύο :: Εταιρεία Πληροφορικής